KG väitlejad esindasid Leedus Eestit

Inglise keeles ja vägagi head silmaringi eeldavatel teemadel väidelnud noored saarlannad hätta ei jäänud ja võtsid eelvoorudes mõnegi võidu, vahendab Meie KG.

Ann Tarkin ja Kai Kreos osalesid märtsi viimastel päevadel Leedu pealinnas Vilniuses Briti parlamentaarse väitlusformaadi koolitusel ja turniiril. Kuressaare gümnaasiumi väitlejatel oli erakordne võimalus esindada ainsa tiimina Eestit ja võistelda nii Leedu, Läti, Ukraina, Valgevene kui ka Venemaa väitlejatega.
Noored väitlesid näiteks teemadel, kas eraisikuil peaks olema õigus omada relva, kommunistlike sümbolite keelustamisest, soo-kvootide vajalikkusest parlamendis, vene keele õigused riigikeelena Baltimaades.
Erinevates voorudes noppisid saarlannad kohti esimesest neljandani.
Tarkin ja Kreos ise võtsid oma väitlemise kokku nii: “Poolfinaalidest jäime küll välja, aga olime oma esinemisega väga rahul, kogemus oli suurepärane, paaril korral õnnestus ka esikoht võita ja kindlasti andis kogu ettevõtmine juurde enesekindlust inglise keeles väitlemiseks.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)