Ott Tänak oma tulemusega rahule ei jäänud

Ott Tänak oma tulemusega rahule ei jäänud

HEA JA HALB: Ott Tänak sai Portugali rallil katsevõidu ja MM punkti, kuid poodiumile tal siiski asja ei olnud. Foto: M-Sport

Autoralli MM-sarja järjekordse etapi Portugalis 14. kohaga lõpetanud Ott Tänak ütles, et rallil oli võimalus tõusta poodiumile, kuid seekord läks, nagu läks.

Ralli on juba kord selline, märkis Tänak, kelle lootused poodiumile tõusta luhtusid teise päeva esimesel katsel, kui saar-lane paduvihmadest mudaselt teelt välja sõitis. Vesiliu tõttu teelt kõrvale kaldunud Tänak proovis autot küll rajale tagasi tuua, kuid ei näinud kivi ning kokkupõrge sellega lõpetas reedel ka võimalused rallit normaalselt jätkata.
Esimesel päeval katsevõidu saanud Tänak jätkas rallit superralli süsteemis ning näitas stabiilselt korralikku minekut, viimase päeva Power Stage’i kolmanda kohaga teenis ta oma kontosse ka ühe MM-punkti.
“See oli meie jaoks keeruline ralli. Algus ei olnud paha, kuid siis läks aina halvemaks,” rääkis Tänak, lisades, et positiivse poole peale võib lisada selle, et nad lõpetasid ralli ja said kogemusi. Samuti tundis saarlane heameelt ka Power Stage’il saadud punkti üle.

“Olen tõeliselt pettunud, et me ei saavutanud parimat tulemust. Meil oli võimalus poodiumile tõusta, aga läks nagu läks. Me lootsime rohkem,” rääkis koos Kuldar Sikuga Ford Fiesta WRC-l kihutav Tänak.
Portugali ralli oli eelkõige ilmastikuoludelt keeruline ja pani katkestama mitu tippsõitjat. Võitjana finišisse jõudnud Mikko Hirvonen sai võitu maitsta vaid 7 tundi, kui talt esikoht ära võeti. Põhjendus oli, et auto ei vastanud reeglitele.
Seega tõusis võitjaks 2010. aastal Saaremaa rallil võidutsenud Mads Østberg. Hirvoneni meeskond Citroën Sport on teatanud, et kaebab võidu äravõtmise edasi.
Hetkeseisuga on Tänak MM-sarjas 9. kohal. Järgmine MM-ralli sõidetakse aprilli lõpus Argentiinas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)