Surnu nimel lepingu sõlminud mees pandi tööle

Surnud mehe allkirja võltsides mootorratta müügilepingu sõlminud mees pääseb küll kohtu alt, kuid tal tuleb teha 50 tundi üldkasulikku tööd.

Eeluurimisel tuvastati, et mullu 19. detsembril kell 10 esitas üks mees liiklusregistrisse 5. novembril sõlmitud müügilepingu, mille kohaselt vahetas mootorratas Dnepr omanikku, sõlmitud oli ka vastav leping ja uus omanik soovis mootorratta liiklusregistrisse kanda.
Suur oli aga ametnike üllatus, kui nad avastasid, et lepingule alla kirjutanud rattaomanik on rahvastikuregistri andmetel juba 2004. aastal surnud ja seega ei saanud ta mullu novembris mitte kuidagi lepingut sõlmida.
Kohtueelse menetlusega tuvastati, et 51-aastane mees ostis 2002. aastal mootorratta Dnepr, mille tehniline pass jäi aga endise omaniku nimele.

2011. a suvel tekkis mehel aga soov oma mootorratas liiklusregistrisse kanda ning ta asus otsima eelmist omanikku, et sõlmida ametlik müügileping. Lõpuks sai ta teada, et mootorratta endine omanik on surnud. Mees otsustaski teha müügilepingu ise ja võltsis surnud mehe allkirja.
Kuigi mehele esitati kahtlustus võltsimises, otsustas prokurör menetluse lõpetada, võttes arvesse mehe puhtsüdamlikku kahetsust, seda, et puudub avalik huvi ja et mees oli vabatahtlikult nõus tegema 50 tundi üldkasulikku tööd.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)