UUS! Tänak võttis Mehhiko rallil meelega ajatrahvi

Facebookis asuv Ott Tänaku fännileht avaldas Tänaku enda kokkuvõtte Mehhiko rallist, mis seni ilmunud vaid Autolehes ning mille põhisõnum oli, et tegemist oli tema jaoks füüsiliselt väga raske ralliga.

Ott Tänaku kokkuvõte Mehhiko rallist:

“Mehhiko ralli oli füüsiliselt üks raskemaid rallisid, kus ma üldse kunagi startinud. Palavus oli niigi hull, aga mustas võistlusautos ja mustas sõiduülikonnas veel eriti. Mitmed pikad ja aeglased katsed olid väga kurnavad.

Ralli algus oli keeruline, sest kõrgmäestiku tingimustes tuli läbi ajada väiksema mootorivõimsusega. Testikatsel oli sõitmine eriti keeruline, olen ju harjunud rohkemate hobujõududega, hiljem sõidutunne paranes.

Esimese võistluspäeva ajad polnud väga head. Alates teisest päevast suutsime aga kontrollida Jevgeni Novikovi tempot ja kui olnuks vaja, saanuksime ka Ostbergi tempos sõita. Teisel päeval purunes meil ka üks rehv, sõitsime pikalt tühja esirehviga, eks sinna kulus palju aega.

Nii pikka kiiruskatset nagu Mehhiko ralli kavas olnud 54kilomeetrine, ma varem sõitnud polnudki. Aga füüsiliselt polnud see nii ränk kui teisel päeval kavas olnud 41kilomeetrine kiiruskatse, kus pidime kõik mängu panema. Katse toimus keskpäeval, mil päike oli seniidis. Kõige pikemal katsel polnud meil tarvis nii palju pingutada.

Protokollis on meil kirjas ka kümnesekundiline ajatrahv, mille võtsime põhjusel, et põhimeeskonnas sõitev Petter Solberg jääks stardijärjekorras meist tahapoole. Puhastasime talle teed. Et sel rallil pidime üsna vähe viimasel piiril sõitma, saime legendi paremaks lihvida. Õigupoolest oli see päris hea, kuid alati saab ju paremaks.”


Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)