Inimese tervis algab suust (17)

Inimese tervis algab suust

PATSIENTE JÄTKUB: Dr Virge Meri (vasakul) hinnangul on patsientide nappus juba möödanik ning inimeste huvi oma hammaste tervise vastu on silmnähtavalt tõusnud. Foto: Tõnu Veldre

Ehkki inimeste hammaste üldine seisukord püsib hambatohtrite hinnangul juba aastaid stabiilne, valmistab arstidele muret, et hambaravi kättesaadavust langetab patsientide rahanappus. Viimane tõstab omakorda hambaraviga viivitavate inimeste arvu.

Kuressaare hambapolikliiniku juhataja-ravijuhi Reena Reinväli sõnul sõltub inimese hammaste seisukord paljuski siiski tema väärtushinnangutest ja prioriteetidest. “Teinekord polegi inimesel puudu rahast, vaid ta lihtsalt eelistab oma raha muuks otstarbeks kulutada. Ka võib inimesel olla hoopiski hirm hambaarsti ees. Samas on kindel, et töötus ja rahaline kitsikus asetavad hambad inimese jaoks tähtsuse edetabelis paratamatult teisele kohale.”

Täismahus lugu loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 302 korda, sh täna 1)