Saarlased annetasid 44 liitrit verd

“Seekordsete doonoripäevade start oli suurepärane, sest doonoriks tahtjaid oli 27. veebruaril 121. Neist 100 abiga koguti 44 liitrit verd,” ütles SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonispetsialist Eva Maimre.

Ta lisas, et teine päev oli tulemustelt kahjuks tagasihoidlikum – 45 külastust ja 36 vereloovutust. Esmakordseid doonoreid oli kahe päeva peale kokku 11. “Teise päeva vähene külastatavus on seletatav sellega, et püsidoonoreid ei saanudki rohkem tulla, kuna oleme Saaremaal doonoripäevasid korraldanud kolm viimast kuud järjest ning seetõttu ei ole paljudel 2–3 kuud kohustuslikku vahepausi möödunud,” selgitas Maimre.
“Muidugi oleks meil rohkemate uute doonorite üle väga hea meel, nii et loodame, et üha enam uusi abivalmis inimesi Saaremaal leiab tee doonorluse juurde! Täname kõiki doonoreid, kes seekord abikäe ulatasid,” tähendas Maimre. Järgmised doonoripäevad Kuressaare kultuurikeskuses toimuvad 2. ja 3. aprillil.
Mullu oli SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla tööpiirkonna maakondadest kõige doonoriterohkem maakond Saare maakond. 2011. aastal oli Saaremaal doonoreid 5,4% doonoriealisest elanikkonnast. Esikolmikus järgnevad Hiiumaa (5,3%) ja Järvamaa (5,1%).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)