Uurijale valetamine läheb kalliks maksma

Kohus karistas uurijatele valeütlusi andnud noormeest 160 euro suuruse rahalise karistusega. Seadus lubab aga inimese sellise seaduserikkumise eest ka vangi panna.

Eelmise aasta 28. detsembril kuulati Kuressaare politseijaoskonnas tunnistajana üle 22-aastane Sander. Kuigi noormeest hoiatati, et teadvalt valeütluste andmise eest järgneb kriminaalvastutus, riskis ta ikkagi ja valetas. Kui politsei asjale jälile jõudis, esitati noormehele süüdistus ja saadeti ta kohtu ette.
Vastavalt kohtuotsusele tuleb Sandril kümne kuu jooksul maksta rahandusministeeriumi arvelduskontole igas kuus 16 eurot.
Lisaks tuleb Sandril tasuda ka menetluskulu.
Karistusseadustiku järgi võib kannatanut või tunnistajat kriminaal- või väärteomenetluses või tsiviilkohtu- või halduskohtumenetluses teadvalt vale ütluse andmise eest karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)