Transpordi ametiühing koolitab välja streigiohvitsere

Eilsest alates alustas transpordi ametiühing oma liikmete ettevalmistamist streigilaineks, korraldades selleks ühepäevaseid koolitusi Eesti suuremates linnades. Saaremaalt osalevad streigis eeldatavalt ühe transpordi ametiühingusse kuuluva ettevõtte töötajad.

Transpordi ametiühingu Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann ütles, et koolitusel jagatakse juriidilisi ja muid korralduslikke teadmisi nende ettevõtete ametühinguliikmetele, kes soovivad streigis osaleda. “Meie isekeskis nimetamegi neid inimesi streigiohvitserideks,” lisas ta.
Kui palju inimesi Saaremaalt võiks säärastel koolitustel osaleda, ei osanud Anu Juurmann eile veel öelda. “Täna (eile – toim) on meil esimene koolitus Pärnus, seejärel toimub sama ettevõtmine veel Tallinnas, Narvas ja Tartus,” ütles ta. “Eks pärast neid koolitusi oleme mõnevõrra targemad.”
Juurmanni sõnul on tema andmetel praegu vaid ühe Saaremaa ettevõtte töötajad tõsisemalt rääkinud oma osalemisest märtsi alguses toimuvas streigilaines. “Milline see ettevõte on, seda ei saa ma praegu kahjuks veel avalikustada,” lisas ta.

Ametiühingute keskliidu korraldatav streigilaine on kavandatud 5.–9. märtsini. Selle pearõhk on protestil kollektiivlepinguseaduse ühepoolse muutmise vastu valitsuse poolt ja õpetajate julgustamine. Transpordi ametiühingu pressiteates on öeldud, et väljaastumisi kavandatakse üheksas linnas, sh ka Kuressaares.
Transpordi ametiühingul on Eestis 4500 liiget ja organisatsioonil on 7 sektsiooni: autojuhid, bussijuhid, kiirabijuhid, teetöötajad, lukksepad, lennundus- ja kommunaaltöötajad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)