Õpetajate streik korraldab koolipäevad ümber (25)

Õpetajate streik korraldab koolipäevad ümber

KES TEGELEB LASTEGA: Saarte Hääle arhiivifotole on jäänud Leisi koolis õpetajate päeval tunde andnud Janeli Palits (vasakul) ja Kedy Liivakivi. Mis saab õpilastest streigipäeval, pole veel kõikides koolides teada. Foto: arhiiv

Seoses üleriigilise õpetajate streigiga korraldavad Saaremaa koolid oma töö ümber ja soovitavad õpilastel streigipäevadel kooli mitte ilmuda.

Kuressaare gümnaasiumi õpetajad osalevad üleriigilises õpetajate streigis 7. ja 8. märtsil ning nendel päevadel koolis õppekasvatustööd ei toimu. “Palun neil päevil lapsevanematel lapsi kooli mitte saata. Nende kahe päeva õppeülesanded leiavad õpilased e-koolist,” seisab Kuressaare gümnaasiumi kodulehel.
Samuti leiab kooli kodulehel info, et neil kooli töötajatel ja õpetajatel, kes streigis ei osale, on need päevad tavalised tööpäevad. Inimeste jaoks, kes kasutavad Kuressaare gümnaasiumi võimlat, ujulat ja sööklat, on samuti tegemist tavaliste tööpäevadega. 9. märts on aga taas täiesti tavaline koolipäev nii õpilastele, õpetajatele kui kõigile kooli töötajatele.

Süüa saab koolis ikka

Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis ütles Saarte Häälele, et streigiteatises on streikijate arvuks nimetatud 76. “On õpetajaid, kes ei streigi. Tavapärast õppetööd need inimesed vaevalt teha saavad, kuna oleme vanematel palunud lapsi mitte kooli saata,” märkis Takkis, lisades, et küll neil õpetajatel, kes streigis ei osale, tegemist juba jagub. Näiteks ei liitu streikijatega KG hiina keele õpetaja Wei Yu ning seda seetõttu, et ta pole kohalik.
Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro ütles, et SÜG-is ei ole veel lõplikult otsustatud, kuidas õppetöö 7.–9. märtsini toimub. SÜG-ist osaleb õpetajate streigis 54 õpetajat. Aro sõnul on ka ühisgümnaasiumis mõni õpetaja, kes streigiga ei ühine.
Kooli söökla on aga streigipäevil siiski kõigile avatud. SÜG-i toitlustusjuht Ruth Kask kinnitas Saarte Häälele, et õpilased, kes neil päevil kooli peaksid tulema, saavad kindlasti kõhu täis. “Uurime enne õpetajate käest, kui palju õpilasi koolis on ja kui palju me süüa teeme, aga kes kooli tuleb, saab süüa igal juhul,” lausus Kask.

Lastele leitakse tegevust

Orissaare gümnaasiumi direktori Peeter Hansbergi sõnul koolis tunde ei toimu. “Lapsevanemaid informeeritakse sellest ja palutakse tagasisidet, kas laps tuleb kooli või ei,” selgitas ta. Lastele, kes kooli tulevad, tagatakse järelevalve ja organiseeritud tegevus. Streigivad kõik Orissaare gümnaasiumi 30 õpetajat, juhtkond on aga tööl. Kuidas on streigi ajal korraldatud kooli söökla töö, pole Orissaares veel otsustatud.
Leisi keskkooli direktor Tõnu Erin kinnitas, et nende koolis koolipäeva pole. “Teeme küsitluse ära. Esmaspäevaks peaks selguma, kui palju lapsi kooli tulemas on,” märkis Erin, lisades, et kui on kooli tulevaid lapsi, on neile planeeritud neli koolitundi. Streigis osalevad Erini sõnul kõik õpetajad (20) ja üks kasvataja. Küsimusele, kes tegeleb nende lastega, kes kooli tulevad, vastas koolijuht, et selle jaoks on huvijuht, tema ise ja mõned ringijuhid. “Vaatame. Sõltub sellest, palju lapsi kooli tuleb,” tähendas ta.
7.–9. märtsini toimuvast õpetajate streigist võtab osa ligi 12 000 õpetajat üle Eesti. Saare maakonnas streigib 476 õpetajat.

Ivika Laanet, Kertu Kalmus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 101 korda, sh täna 1)