Kallinev kütus politseipatrulle ei vähenda

Kuressaare politseijaoskonna juhi sõnul politsei töö Saare maakonnas kütusehinna tõusu tõttu ei kannata ja patrullide arv ei vähene.

Eilne Postimees juhtis lugejate tähelepanu sellele, et korrakaitsjatel ei jätku patrullsõitudeks kütuseraha, kuna järjekordselt tõusev kütusehind mõjutab lisaks eraisikutele tugevasti ka politsei tegevust.
Ajakirjanik Madis Filippov tõi arvutustena välja ka selle, et kui 2010. aastal kulus politsei- ja piirivalveameti korrakaitse valdkonna maismaasõidukitel kütust 1 425 682 euro eest, siis 2011. aastal juba
1 540 216 euro eest. Lääne prefektuur on kolme aastaga läbisõite vähendanud 30 protsenti.

“Kindel on see, et Saare maakonnas artiklis toodud kokkuhoiu tõttu ühelegi sündmusele reageerimata ei jää,” ütles Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter, selgitades, et politsei töö selle all kannatada ei tohi ega kannatagi.
Ka Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht selgitas, et igal aastal tehtud analüüside tulemused näitavad, kuidas politsei saab oma tegevust kõige paremini planeerida ja käesolevat ressurssi kõige efektiivsemalt kasutada.
Ühe lahendusena näeb politsei- ja piirivalveamet ka abipolitseinike kaasamist. Sel aastal on politseile eraldatud ka lisaraha, et võimaldada vabatahtlike koolitust ja vajalikku varustust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)