Juhtkiri: Kuni su küla veel elab (5)

Reede õhtul olid sadade tuhandete televaatajate pilgud naelutatud ETV ekraanile, jälgimaks Eesti vabariigi presidendi vastuvõttu. Mitut külainimest kätles riigipea Toomas Hendrik Ilves? Kes teab? Siiski, Muhus Liiva külas Kalakohvikut pidavad ema ja poeg Virve ja Kristjan Prii olid kohal. Pangal, Kaalis ja Anglas külaelu arengule kaasa aitav Alver Sagur koos kaasaga ka. Otseselt külaelu eestvedajaid presidendi külalisi tutvustav heerold välja ei hõiganud.

Tõdegem, maaelu arengu pärast valutasid oma kõnedes südant nii vabariigi president kui ka omavalitsustegelased kohtadel. Mõistagi põhjusega.

Kes on aga varem kuulnud või näinud, et mõni meie maakonna külavanem ise oma külas vabariigi sünnipäeval vastuvõtu korraldaks? Möödunud laupäeval võis seda Metsküla seltsimajas näha ja kuulda. Aastaid endale eduka piimakarjakasvatajana nime teinud Metsküla külavanem Mati Maripuu oma kõnes riiki ei kirunud. Külaelanikke, sealhulgas külaseltsi liikmeid ja vallajuhte kiitis. Külavanema lühikesest peokõnest koorus välja mõte – oleme kenasti hakkama saanud, koostööd tehes saame edaspidigi.

“Oo, Eestimaa, oo sünnimaa, kuni su küla veel elab, elad sina ka,” tuletame meelde laulusõnu. Metsküla elab ja elame meie ka.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)