Ilmo Au: Usk näitab teed TÕENI (5)

Ilmo Au: Usk näitab teed TÕENI

ÕNNISTUST SAAMAS: Ilmo Au paavst Johannes Paulus II vastuvõtul 1998. aastal Vatikanis. Foto: erakogu

Saaremaa mees Ilmo Au juhib Eesti Vabariigi siseministeeriumi usuasjade osakonda. Tema töö võib lakooniliselt kokku võtta kolme sõnaga: korraldamine, koordineerimine, vahendamine. Ehk teisisõnu – ta on mees, kes on riigi ja kõigi siin tegutsevate usuorganisatsioonide vahelüliks.

Ilmo Au (48) töölaud siseministeeriumi kabinetis nr 216 on paberitest-toimikutest-kaustadest nõnda koormatud, et tekib kahtlus, kas sealt üldse on võimalik midagi vajalikku üles leida. Mees, kes laua taga istub, on aga seda nägu, et teab täpselt, kus miskit on.
Selja taha jääb maast laeni ulatuv raamaturiiul, kabineti kõik vabad seinad on täis kõiksugu ikoone, au- ja tänukirju. Kapil seina ääres on väikeste inglikujukeste kollektsioon. Neid on palju. Ilmo ise pole neid üle lugenud, aga arvab, et mõned kümned. See arv olevat aga pidevas muutumises, sest armsaid kujukesi saab kaasa toodud reisidelt, neid talle kingitakse ja mõni hea inimene saab siit riiulilt kaitseingli ka kaasa.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 304 korda, sh täna 1)