UUS! Politsei hoiatab liiklejaid ootamatu libeduse eest

Algava pika nädalavahetuse heitlikud ilmad võivad teeolusid ootamatult keerulisteks muuta, seega peaksid pikemaid autosõite planeerinud sõidukijuhid olema eriti tähelepanelikud.

Eelkõige asulavälistel teedel võib nulli lähedal kõikuv temperatuur sõidutingimusi märkamatult muuta minutite jooksul, samuti võivad teeolud oluliselt muutuda juba paarikümnekilomeetrise sõidu käigus, rääkimata ühest Eesti otsast teise sõites.

Sadav lumi muudab teepinna väga libedaks ja nähtavuse halvaks, seega tuleks enne teeleasumist veenduda auto seisukorras. Enne teeleasumist tuleks veenduda, kas sõiduki talverehvid on piisava mustriga, auto esiklaas puhas ja kojamehed korralikud.

Sõites hoidke eessõitjaga võimalikult suurt pikivahet, hoidke sõidukiirust mõõdukana ning võimalusel vältige möödasõite. Kui rooli asub juht, kellel sõidukogemust napib, peaks ta eelnevalt olema veendunud, et ta ikka saab juhtimisega hakkama ka kehvades ja pidevalt muutuvates teeoludes. Ka kogenud juhid peaksid sõita äärmiselt ettevaatlikult ega tohi enda ja oma sõiduki võimeid üle hinnata.

Kui on juhtunud õnnetus, tuleb jääda rahulikuks, veenduda, et keegi pole viga saanud ning vajadusel kutsuda abi. Veenduge ka, et nii teie kui teie auto olete teistele nähtav ega kujuta teistele liiklejatele ohtu, pange põlema ohutuled ja kasutage ohukolmnurka. Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest.

Plekimõlkimiste korral tuleb arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeoludega võtab abi saabumine rohkem aega kui tavapäraselt. Politsei tuletab siinkohal meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)