Kolm soovi vabariigi aastapäevaks

Praamiga üle väina Muhumaale jõudes oleks nagu kevade lõhna kergelt juba tunda. Kätte on jälle jõudnud Eesti Vabariigi sünnipäev. Sel puhul on mul kolm soovi, mida saarlastega jagada tahan.

Kalender kingib tänavu iseseisvuspäeva puhul pika nädalavahetuse. On aega piduliku päeva traditsioonilisteks tegevusteks: heisata lipp, istuda peolauas, vaadata telerit ning lihtsalt olla koos lähedaste inimestega. Soovitan teile kõigile: võtame selle aja. Riik algab just meie kõigi kodust. Kui kodus on kõik korras, on loodud head eeldused, et kõik on korras ka riigis.
Teine soov puudutab igapäevaelu kõige rohkem. Saarlastele on alati tähtis ühendus suure maaga. Parvlaevaühendus on viimastel aastatel oluliselt paranenud. Püsiühenduse ehitamise arutelud liiguvad tasapisi edasi. Tänane kõige olulisem teema, mida vabariigi aastapäeval kindlasti nimetada sobib, on meie oma lippu kandev rahvuslik lennukompanii. Estonian Air peaks õhuühendusse Saaremaaga kindlasti tõsisemalt ja saarlaste huve arvestavamalt suhtuma.

Kolmandaks: Eesti riigi kodanikud ei ole me üksnes 24. veebruaril, vaid iga päev. Kodanik olla tähendab aktiivset huvi riigis toimuva vastu ning hoolimist ja kaasalöömist kõiges selles, mis riigist riigi teeb. Mul on hea meel selle üle, et Saaremaal on kogukonnatunne alati olnud pisut tugevam kui Eesti mõnes teises paigas. Soovin, et see jääks nii ka edaspidi.
Soovin kõigile saarlastele ja Saaremaa sõpradele head Eesti Vabariigi aastapäeva!
Elagu Saaremaa! Elagu Eesti!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)