Saare maakonnas hakkab streikima 476 õpetajat (24)

Saare maakonnas hakkab streikima 476 õpetajat

 

Üleriigilise õpetajate streigiga, mis toimub 7.–9. märtsini, on Saare maakonna 22 haridusasutusest lubanud ühineda 476 töötajat. See on julgelt üle poole maakonna haridustöötajatest. Streigitakse kas üks, kaks või kolm päeva.
Saare maakonna koolidest ei ole tööseisakuga kaasa minemas vaid Mustjala kooli õpetajad. Samuti ei ole Saaremaa haridustöötajate liidu juhatuse esimehe Signe Ratase poolt Saarte Häälele antud nimekirjas Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi. Seevastu on streigilainega ühinemas kolm lasteaeda.

Signe Ratase sõnul on see, mis neis koolides streigipäevadel toimub, kooli valdaja ehk omavalitsuse ja direktori otsustada.
Saarte Hääl rääkis näiteks Orissaare vallavanema ja Leisi keskkooli direktoriga, kes mõlemad kinnitasid, et streigist on nad teadlikud, kuid otsust, mis neil päevadel koolis saama hakkab, veel tehtud pole.
Kuna streigipäeval õppetööd ei tehta, siis järelikult ei saa õpetajad streigipäevade eest ka töötasu. Küll on kooli juhtkonnal ja streikijatel võimalik kokku leppida, et see tööpäev tehakse tasa hiljem.
Mitmest omavalitsusest on kostnud muret, et inimesed ei pruugi mõista, et omavalitsus ei ole streikimise otsusega seotud, vaid see on ikkagi õpetajate protest palga mittetõstmise pärast riigi vastu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)