Juhtkiri: Streik tuleb (1)

Juhtkiri: Streik tuleb

 

Streik on Eestis harv nähtus. Eriti kui seda tehakse suures mahus. Õpetajate palgateemaline tööseisak märtsi alguses seda kahtlemata on. Iseasi, kas see midagi ka muudab. Eestis toimuvad streigid on otsustajatele kui hane selga vesi.

Mis koolides streigipäevadel tehakse, pole veel kindel. Igatahes tuleb omavalitsusel kui kooli omanikul midagi välja nuputada. Kas või vallavanem ise peab minema lastega ringmänge mängima. Siiski tuleb aru saada, et streik kui selline ja koolitöö häiritus ei ole valla kui kooliomaniku süü. Õpetajad ei streigi valla poliitika vastu, vaid riigi suutmatuse vastu maksta oma õpetajatele sellist palka, mida nood soovivad. Ja enamasti ka väärivad.

Ei usu, et õpetajad streigivad kerge südamega. Streigipäeval õpilastele selgeks tegemata matemaatika- või emakeelereegel tuleb õpetajatel neile millalgi siiski selgeks teha. Nii et töö tuleb ära teha nii või teisiti. Seda, et mõni laps nüüd streigi tõttu millegi poolest rumalamaks jääb, karta ei maksa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)