Mihkel Räim tegi Prantsusmaal avastardid

Mihkel Räim tegi Prantsusmaal avastardid

UUES VORMIS: Mihkel Räim tegi CR4C Roanne vormis esimesed stardid. Foto: erakogu

Prantsusmaa amatöörklubis CR4C Roanne sõitva jalgratturi Mihkel Räime avastardid veel tulemust ei toonud, kuid noormees tahab peagi korraliku võistluse teha.

“Kuna minu oma vorm on veel siuke kehvake, siis ma ei põe,” ei teinud Mihkel Räim keskpärastest tulemustest numbrit. Noormehe hinnangul on põhjus temale harjumatult varases hooaja alguses, sest eelnevatel aastatel on ta hakanud võidu sõitma alles aprillis, nüüd aga tuleb võistelda juba veebruaris.
Tänavuse esimese võistluse tegi Mihkel Räim eelmisel pühapäeval, kui lõpetas 122 km pikkuse võidusõidu peagrupis. “Mingit erilist tulemust ei teinud, aga jäin oma sõiduga rahule,” märkis noor rattur, kelle sõnul võib sõitu kommenteerida üheainsa sõnaga – küljetuul. “Ränk tuul oli ikka, nii kõva tuulega pole vist küll kunagi treeninud, rääkimata võistlemisest.”
Kuna oli teada, et esimene äramineku katse tehakse esimese 30 km jooksul, siis üritas saar-lane end kohe stardist heal positsioonil hoida. Paraku ei õnnestunud tal õiges minekus osaleda. “Ausalt öelda jäi sel hetkel toorest jõudu väheks,” tunnistas Räim, kes jäi rahule oma grupis saadud finišivõiduga.

Avastardile järgnes kohe tiimi treeninglaager. “See on põhimõtteliselt nagu velotuur, ühtki kerget päeva siin pole. Lihtsal päeval on 75 km ja 1600 tõusumeetrit,” rääkis rattur rasketest treeningutest. “Hakkas ikka jala peale küll, rahulikust tempost polnud haisugi. Küll poisid panid litreid tõusudel ja hullasid, ma ikka imestan, kui kõvad nad trennis on.”
Laupäeval oli Mihkel Räimel teine start. Rada oli mägine, sõita tuli 4x 34 km ja ühele ringile jäi kaks suurt tõusu. Juba sõidu algfaasis sai saarlane aru, et jalg on “tühi” ja keha laagrist väsinud. Nii otsustas ta aidata oma tiimikaaslasi, saades ise 150 lõpetaja hulgas 103. koha.
“Üldiselt oli tunne väga kehva,” kurtis ta. “Nüüd tuleb natukene laagrist puhata ja eks siis saab järgmistel sõitudel ka mingi tulemuse kirja. Kui jalg oleks hea olnud, siis oleks olnud reaalne sõita ka esikümnesse.”

Alver Kivi

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)