Meie aja kangelased

Meie aja kangelased

OMA SÕPRADEGA: Paavli talus peab valvet kolm punast Iiri setterit. Eelmisel nädalavahetusel käis Tiina neist noorimaga, 2-aastase Rooriga Tallinnas rahvusvahelisel koertenäitusel, kus Roori kõik tõukaaslased ära võitis. Sai karika ja uhke medali. Foto: Tõnu Veldre

Need on inimesed, kes VEEL maal elavad. Vaatamata sellele, et riik omalt poolt on teinud
ja teeb kõik, et elu ääremaadel välja sureks. Järjest suletakse koole, postkontoreid, apteeke. Poed kaovad, sest omanikud saavad vähe tulu, ühistransport käib harva ja nii, nagu bussifirma heaks arvab. Päästekomandod suletakse, sest pole ettenähtud arvul väljakutseid. Pole bensiinijaamu ja nii edasi ja nii edasi… Ja kuna kõik eluks vajalik on nii kaugel, siis polegi maainimesel muud teha kui linna ära kolida. Külades jääb inimesi aina vähemaks ja riigiisadel jääb veel õigust ülegi, et aina sulgeda ja sulgeda.

Aga ääremaal elab veel inimesi. Nad on seal elanud aastakümneid ja kujutage ette, nad ei kavatsegi sealt ära kolida! Ja on noori julgeid inimesi, kes endale kodu kusagil ääremaal alles rajavad.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)