Karlit kaitseb kaitseingel

Karlit kaitseb kaitseingel

TEHNILISE HARIDUSEGA KESKKONNASPETSIALIST: Tallinna tehnikaülikoolis autotranspordi ekspluatatsiooni õppinud Karli Valt on 30 aastat töötanud Saaremaa autobaasis, sellest 23 aastat direktorina. Kuressaare linnavalitsuses läheb auväärsel mehel 17. aasta. Foto: Tõnu Veldre

“Lendasime Tu-154-ga Moskvast Berliini. Poola territooriumi kohal kaldus lennuk äkki 20–30 kraadi ja kukkus nina ees. Parasjagu serveeriti sööki. Minul oli käes 0,3-liitrine õllepudel. Õlu lendas mullidena välja. Toidukäruga vahekäigus olev stjuardess maandus kõhuli käru järel lennuki etteotsa kardinate taha. Ilmselt lõi midagi turbulentsi,” meenutas Kuressaare linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Karli Valt aastakümnete tagust lennureisi.

Lennuki tiiva ots värises meetrise amplituudiga. Karli mõtles, et peaks tiib ometi vastu pidama. Õnneks pidas. Pärast maan-dumist Saksamaal sulgusid piloodid ja stjuardessid kokpitti ega näidanud nägu. Turismigrupi vanem Valt, oskamata saksa keelt, pidi hea seisma selle eest, et grupikaaslased saaksid kasutada WC-d ning neil oleks võimalus end pesta ja rõivaid puhastada. Võõrustajad mõistsid õnnetuid turiste. Tualetid tehti lahti. Eestlased said end korrastada.
Õnnelikule õnnetusele järgnes aga uus probleem. “Inimesed ei tahtnud enam lennata.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)