Salme valla elutöö preemia saab Valve Reede (4)

Salme valla elutöö preemia saab Valve Reede

KROON PÄHE: Kui seekord istub Valve Reede krooni all Salme kooli õpetajate ekskursioonil, siis nüüd kroonis teda elutöö auhinnaga tema koduvald Salme. Foto: Salme Põhikool

Salme vallavolikogus valiti sel nädalal välja tänavused valla stipendiumide saajad. Suurima stipendiumi – elutöö eest kodukandis – saaja on sel korral pikki aastaid kohalikus koolis töötanud Valve Reede.

“Valve on meil n-ö eluaegne pedagoog. Ta on terve elu pedagoogina töötanud, on siiamaani aktiivne ja mõned tunnid annab koolis praegugi, kuigi ta vahepeal pensionile jäi,” selgitas Salme vallavanem Kalmer Poopuu, mis elutöö stipendiumi määramisel Valve Reede kasuks rääkis.
Lisaks pikaajalisele töötamisele hariduse vallas on Valve Reede loonud vallavanema sõnul Salmel ka omanäolise Keskpäevaklubi, kus käivad koos need, kes ei tantsi ega laula, aga tahavad siiski midagi toredat seltsis teha. Õppida üheskoos näiteks midagi uut. “Tema on selle klubi liider,” nentis Poopuu.

Salme valla elu edendaja stipendium antakse tänavu Saaremaa Ökoküla eestvedajale Koit Kullile. “Koit on väga tubli ettevõtja siin piirkonnas,” põhjendas vallavanem, miks vald otsustas tänavu Kulli tunnustada.
Aasta noore tegija tiitli saab sel korral praegu Saaremaa ühisgümnaasiumis õppiv Gerlin Kruuser, kes on suurepärase näitlemisoskusega silma paistnud nii Salme Vallateatris kui ka Kuressaare Linnateatris.
Kalmer Poopuu sõnul antakse valla stipendiumid kätte vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril Salme põhikoolis toimuval pidulikul aktusel. Valla elutöö preemia suurus on 640 eurot ning noore tegija ja valla elu edendaja stipendium on 320 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)