Saaremaale jääb kolmanda astme sündmuse päästevõimekus alles (9)

Eile ajalehes Meie Maa ilmunud info, mille väitel kaob Leisi päästekomando sulgemisega Saaremaal võimekus reageerida kolmanda astme päästesündmusele, on eksitav. Kolmanda astme sündmusele peab väljasõiduplaani järgi reageerima 12 päästjat ja vähemalt neli põhiautot, see arv päästjaid ja tehnikat on Saaremaa riiklikes komandodes tagatud ka pärast Leisi komando sulgemist.

Leisi komando sulgemise järel on Kihelkonna komandosse ette nähtud kolmemeheline, Kuressaares viiemeheline ning Orissaares neljameheline valve, mis annab kokku 12 meest. Lisaks riiklikele komandodele reageerivad sündmusele ka vabatahtlikud.
Neljanda astme sündmusele (kuhu peab reageerima 18 päästjat ning kuus või enam põhiautot) reageerimise võimekus puudus Saaremaal juba täna. Neljanda astme sündmust ei ole päästekeskuse kuue aasta jooksul ka kordagi välja kuulutatud. Päästeameti Lääne päästekeskuse päästetööde valdkonna juhataja Jaanis Otsla sõnul tuleks neljanda astme väljakuulutamine Saaremaal kõne alla näiteks suure metsatulekahju korral. „Sellisel juhul oleks vaja mandrilt igal juhul juurde tuua eelkõige tehnilist varustust, aga ka puhanud mehi, sest selliste sündmuste lahendamine ei ole üldjuhul mõõdetav tundides,“ sõnas Otsla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)