Saaremaa päästjad said riiklikult tunnustada (1)

Päästeamet tunnustas Orissaare päästetöötajat Priit Oksa Päästeteenistuse medaliga. Peadirektori tänukirja pälvisid ka oma isa uppumisest päästnud Argo Liiv ning Kuressaare päästjad Janek Rein-aru ja Alar Raamat silmapaistvate saavutuste eest.

Orissaare päästekomando päästja Priit Oks sai Päästeteenistuse medali, millega tunnustatakse päästjaid keerukatel päästetöödel ülesnäidatud vapruse eest või teenete eest päästealal.
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Viktor Saaremetsa sõnul alustas Priit Oks tuletõrjujana 1993. aastal Muhu valla tuletõrjekomandos. 2008. aastal asus ta vanempäästjana tööle Orissaare päästekomandos.
“Priit on kohusetundlik, avarate tehniliste teadmistega päästeala tehnika korrashoidja ja remontija ning seeläbi on ta kaasa aidanud Orissaare päästekomando väljasõiduvalmiduse tagamisele,” ütles Saaremets, lisades, et Priit on alati valmis jagama oma teadmisi kõigile, kellel on abi tarvis, ning nõus ka oma vabast ajast valvevahetusse tööle tulema, kui selleks vajadus tekib. Priit Oks on ka Muhu vabatahtliku päästekomando liige.

Päästeameti peadirektori tänukirja vapra ja ennastsalgava tegutsemise eest inimese elu päästmisel sai Argo Liiv, kes möödunud aasta 23. detsembril läks Salme vallas Ansekülas mere äärde ning nägi, et tema isa on uppumas. Kiiresti tegutsedes tõi ta isa merest välja. Isa oli komistanud kivi otsa ja kukkunud ning tal ei õnnestunud ise enam jalgadele tõusta. Tänu poja kiirele reageerimisele ja õigele tegutsemisele jäi mees elama.
Kuressaare päästekomando päästjad Alar Raamat ja Janek Reinaru pälvisid päästeameti peadirektori tänukirja silmapaistvate tööalaste saavutuste ja pühendumuse eest päästealal.
Tänu avaldati üle Eesti 80-le inimesele: annetatakse 32 Päästeteenistuse medalit, 22 Elupäästja medalit, 2 Päästeameti missioonimedalit; päästeameti peadirektori tänukirjaga tunnustatakse 15 inimest ja siseministri tänukirjaga 9 inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)