Liinile kukkunud puud jätsid Kärla lapsed koju (6)

Liinile kukkunud puud jätsid Kärla lapsed koju

VOOLU POLE: Eile hommikul oli Kärla poe uksel voolukatkestusest teavitav silt ning poemüüja Jane Pruul tegeles hoopiski lumelükkamisega. Foto: Raul Vinni

Liinile langenud lumiste okste tõttu pidid Kärla lapsed nii möödunud reedel kui ka eile leppima pooliku kooli- või lasteaiapäevaga, kuigi Eesti Energia on teinud kõik endast sõltuva, et vool kiiresti tagasi tuua.

“Võtsin hommikul kell 6.45 sellise otsuse vastu, et maja ei tööta,” ütles Kärla lasteaia direktor Maiu Raun, kelle sõnul polnud hommikul teada, kas elekter jääb ära kogu päevaks või ainult paariks tunniks. Elektrist sõltub nii Kärla lasteaia maja kanalisatsioon kui ka rühmaruumide soojus ja vee olemasolu kraanides.
Raun tõdes, et kui möödunud reedel saadi veel hakkama, sest keset päeva jõuti piisavalt vett varuda ja lõunasöögiga oldi just voolu äraminekuks ühele poole saadud, siis eilne päev pani väikese kriisistaabi ikka tööle küll – kõned vanematele, kellel kõigil kindlasti ei olnud ka lihtne lapse või laste hoiuks teisi variante leida.
Et Kärla lasteaias käib kokku 60 last, siis ei olnud ka võimalik neid näiteks ühte ruumi panna ning elementaarsete päevaste vajaduste – WC-s käimine, söömine ja soe tuba – rahuldamise tagamine oleks võinud päevakodul üle jõu käia.

Eile südapäevaks oli vool Kärlal tagasi ja personal sai hakata eelolevaks päevaks ettevalmistusi tegema. Varem esinenud voolukatkestuste puhul on Kärla lasteaed suutnud maja kinnipanemist vältida.
Kärla põhikooli direktor Jaan Lember märkis, et eilehommikune voolukatkestus andis väikese kriisistaabi kogemuse, aga kuna neil on väga tubli kollektiiv, saadi sellega kenasti hakkama. “Bussifirma sai lapsi kohe koju sõidutada, osa õpilastega käisime “Nuputa” viktoriinil, osaga oli plaanis loodusmatk,” rääkis koolijuht, kes arvab, et ega selles eilses või reedeses voolukatkestuses ju midagi väga erilist olnud, seda enam, et lahendused leiti n-ö käigu pealt.
Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik kinnitas, et eile kell 6.32 tekkis Kärla piirkonnas elektrikatkestus liinil olnud puude tõttu. Kell 9.17 oli suurem osa liinist pingestatud ja südapäevaks, s.o kell 12 oli kõigil klientidel elektrivarustus taastatud. Ka eelmisel nädalal (10. veebruaril kell 11–12.50) oli Kärla kandis vähem kui kahetunnine katkestus liinile langenud okste tõttu. “Eesti Energia on tõesti olnud kiire voolu tagasi tooma,” kiitis ka Maiu Raun.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)