Juhtkiri: Viimases hädas Toompeale (6)

Juhtkiri: Viimases hädas Toompeale

 

Leisi mees Margus Kuusk on viimases ahastuses teinud ettepaneku minna Toompeale ja avaldada seal riigijuhtidele oma arvamust nende tegemiste kohta – alates koolivõrgu muutmisest ja lõpetades päästekomandode reorganiseerimisega. Sest maapiirkonnad on väljasuremisohus ning midagi tuleb ette võtta. Ja kohe.

Eestlane on juba oma loomuselt selline laisk ja üsna pika vinnaga. Pole siinmail toimunud rahutusi või väljaastumisi, mida muu maailmaga võrrelda annaks. Nojah, mujal Euroopas makstakse inimestele ka streikimise eest palka. Seda enam on Kuuse üleskutse juba julgustükk omaette.

Üks nüanss on siin veel, miks Eesti riigis vähe meelt avaldatakse. Inimesed on mõistnud, et neid ei kuulata. Toompea platsil meelt avaldavatest inimestest on otsustajatel poliitikutel täiesti ükskõik. Las karjuvad seal, kui tahavad… Või siis tehakse moepärast kurba nägu, tuntakse kaasa ja kui sõrmed külmetama hakkavad, minnakse riigikogu sooja saali ja hääletatakse meeleavaldajate soovidele vastupidiselt. Inimestel on usk kaduma hakanud. Oma esindajatesse, paljudel ka oma riiki.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)