Torgu vallavolinik tahab istungid internetti panna (5)

Torgu vallavolikogu liige Kaupo Vipp on välja käinud mõtte, et volikogu istungite salvestused võiksid internetis avalikuks saada.

“Kohaliku omavalitsuse töö on avalik,” selgitas Vipp. Tema arvates tuleb ülevaade istungil toimuvast anda ka nendele, kes tahaksid, aga kel pole võimalust istungitel osaleda. “Ka valijal on siis võimalik kuulata, mida ja kuidas otsustati,” ütles 7-liikmelises volikogus 3-liikmelisse opositsiooni kuuluv Kaupo Vipp, viidates, et see tagaks volikogu töö läbinähtavuse. Volikogu protokoll sellest, kuidas ühe või teise otsuseni jõutakse, ülevaadet ei andvat.
Mitmes vallavolikogus on saanud normiks, et volikogu protokollid on vaid vormilised. Need on vormistatud viisil: päevakorrapunkt, toimus arutelu, hääletus, otsus. Sisulist arutelu lahti ei kirjutata. “Torgu vald ei pea olema teistest kehvem,” märkis Vipp, lisades, et nii mõnegi omavalitsuse volikogu istungite salvestused on internetis saadaval.

Sellise ettepaneku oli Vipp teinud ka volikogus, kuid otsest pooldamist see ei leidnud. Samas ka mitte vastuseisu. Seega üritab Kaupo Vipp oma sõnul juba veebruari istungit salvestada ja salvestise seejärel avalikustada.
Vipi idee pole väga meeltmööda Torgu volikogu esimehele Mihkel Undrestile, kes ütles, et arvatavasti seda ikkagi ei sünni. Asja oli arutatud volikogu eestseisuses ja leitud, et see pole vajalik. Undresti sõnul päris nii ikka ei saa, et keegi tuleb ja salvestab. Selleks peaks olema ikka asjaosaliste nõusolek.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)