Juhtkiri: Ooper annab tunnistust suve tulekust (3)

Täpselt nii, nagu ikka viimastel aastatel, võib ka tänavu juba kesk veebruarituisku Kuressaare kesklinnas näha märki suurest suvest ja ooperifestivalist.

Jah, Eesti Kontsert on tasemel, tuues taas ja taas maailmanimesid ja -tähti. Kohe selliseid, kelle nägemise-kuulmise nimel tasub isegi püksirihma pingutada – sest olgem ausad, pääs ooperisse pole Eesti inimese jaoks mitte just odav lõbu.

Teisalt – kas peakski üks hea asi odav olema? Ega vist. Vahel tundub, et me ei mõista, et kõrgkultuur maksabki palju. Vastasel korral võiks ju sama küsida rock- ja popkontsertide kohta – ei ole needki odavad ja vaevalt et kõik neid vaatama-kuulama minna ihkaksidki.

Küll aga on vahel pentsikki, kui ooperivaibale satuvad need, keda ülejäänud aasta jooksul kultuuriüritustel ei kohta. Ja need ei ole inimesed, kes aasta otsa raha kogunud, et endale ja kaasale lõpuks üks elamus pakkuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)