Viirushaigused ründavad

Kui mandril räägiti juba ammu grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkusse haigestunute arvu kiirest kasvust, siis Saare maakonnas oli ses suhtes siiani veel üpris rahulik.

Ent nüüd näitab haigestumine ka meil kasvutendentsi: ülemöödunud nädalal oli terviseameti andmetel Saare maakonnas registreeritud 39 haigusjuhtu, eelmisel nädalal juba 51. Perearstide uste taga on järjekorrad juba piisavalt pikad.
“Võrreldes sellega, et aasta lõpp ja algus olid meil väga vaiksed, on haigestumiste arv nüüd tõusnud, aga mitte massiliselt,” kommenteeris hetkeseisu perearst Sille Väli, kes soovitab haigel kõigepealt hoog maha võtta, perearstile oma haigusest teada anda ja siis rahulikult koju jääda. Selleks, et mitte nakatada oma töökaaslasi.

“Minu lemmikravim on: rohkem juua, vähem süüa ja laisk olla!” märgib Väli. “Köha ja nohu on hirmsad küll, aga lähevad mööda umbes nädalaga, kui inimene ise normaalselt käitub. Kui haigus ei taandu või on tekkinud tüsistused, tuleb loomulikult perearstiga nõu pidada.”
Terviseameti pressiesindaja Iris Saluri ütles Saarte Häälele, et tänavu ei ole tegemist n-ö seagripiga, mis domineeris meil kahel viimasel aastal, vaid ühe vana 2009. aasta talvel esinenud A-gripi viiruse alatüübiga H3N2. Kaitse selle vastu on olemas ka praegu kasutusel olevas gripi-vaktsiinis, mistõttu tasub lasta ennast kindlasti vaktsineerida. Eriti neil, kes põevad kroonilisi haigusi. Nende jaoks on gripp ohtlik haigus, rõhutas Saluri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)