Torgu tõstis vallavanema palga 2008. aasta tasemele (1)

Jaanuari lõpul otsustas Torgu vallavolikogu nelja poolthäälega tõsta vallavanema palka 900 euroni ja 10 protsenti senisest palgast lisada katlakütjale, ehitus- ja maanõunikule, kalmistuvahtidele, vallasekretärile, raamatukogujuhatajale, pearaamatupidajale, koristajale ja sotsiaalnõunikule.

Volikogu esimees Mihkel Undrest ütles Saarte Häälele, et Torgu on vist üks väheseid, kui mitte ainuke omavalitsus, kus palgatõusust räägitakse kaheksa aasta järel. “Kahjuks peab tõdema, et meie töötasud on siiski väiksemad kui mujal,” rääkis Undrest, kelle arvates parandab väikenegi palgatõus inimeste, sh vallaametnike eluolu Torgus.
Pakutud määras palgatõusule vastu olnud vallavolinik Aaro Tõnisots ei teadnud, et mõnes teises omavalitsuses oleks nüüd, pärast masu palku tõstetud, kuid pearaamatupidaja Tiia Linnu kinnitusel moodustab see 10 protsenti valla eelarvest vaid 580 eurot ning seda koos maksudega. Samas on praeguse vallavanema Tiit Põllu kinnitusel 900-eurone palk vallajuhi taastatud sissetulek 2008. aasta tasemel.

Kaupo Vipp, Kaire Müür ja Aaro Tõnisots tegid ettepaneku tõsta palka kalmistuvahtidel, sotsiaalnõunikul, raamatukogujuhatajal ja katlakütjal, kuna tegemist on vajalike töötajatega ja nende töökoormus on suur.
Mihkel Undresti ettepanek oli tõsta palka vallavanemal 900 euroni ja 10% katlakütjal, ehitus- ja maanõunikul, kalmistuvahtidel, vallasekretäril, raamatukogujuhatajal, pearaamatupidajal, sotsiaalnõunikul ja koristajal. Esimese ettepaneku poolt oli kolm volikogu liiget ja teise ettepaneku poolt neli volikogu liiget.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)