Teateid tindirindelt: Meie meedia lemmiklapsed (1)

Eesti otsib Galojani, Saaremaa otsib ikka veel superstaari. Hea küll, Teele “Ei kavatse ö-tähest loobuda” Viira on meil olemas, kuid tõelist kohalikku meediastaari välja kujunenud pole.

Potentsiaali valve-kaanetüdrukuks/poisiks tõusta on olnud nii Teelel, Missi-Madlil, Viikingi-Peetsil kui ka salapärasel Petsil (kes teab, see teab). Ometi pole nemad kohaliku meedia lemmiklapsed. Kes siis on? Lühike, kuid samas täiesti ebausaldusväärne uuring annab vastuse. Otsingumootorite abil lugesin üle, mitu korda on avaliku elu tegelaste nimed Saarte Häälest ja Meie Maast alates 2011. aasta algusest praeguseni läbi käinud. Siin on siis tulemused.
“Tänak alustas hästi”, “Tänak koperdas”, “Tänaku sinusoidid Rootsi rallil”. Lehed on sellistest uudistest pungil. Kui Ott võistleb, ei peeta paljuks isegi nädalavahetusel veebi uuendada, et tema “sinusoididest” (väljendi autor MM-i ajakirjanik Aldo Maksimov) teada anda. Kahe lehe peale kokku on tema nimi läbi käinud 123 artiklist. Rohkem on suutnud vaid mõni poliitmaastikul kõrgeid pöördeid näidanud juht.
2011. aasta algusest on enim tähelepanu saanud uus linnapea Mati Mäetalu, kelle nimi esineb 207 korda. Uus maavanem Kaido Kaasik vastab 133-ga, edestades napilt Sinusoidi-Otti. Veelgi parema tulemuse teevad aga endised juhid: Toomas Kasemaa skoorib jälle, saades tabelisse kaks kriipsu rohkem kui Kaasik. Urve Tiidus jätkab ka Toompealt saarlaste kummitamist, saavutades üldkokkuvõttes teise koha. Pealegi, ilmselt on ka uue linnapea mõne esinemise taga vana teened.

Paljud kohaliku meedia lemmikud asuvad tegelikult teisel pool väina. Ilmselt põnevaim näide on “tuntud eksvõmm” (väljendi autor Andres Sepp SH-st) Kalle Laanet, kes ei toimeta enam ammu saarel iga päev, küll aga kommenteerib kõikvõimalikke siinseid sündmusi ja esitab kõrgemal tasandil küsimusi. Laaneti nimi esineb 118 korda, neist 81 just Saarte Hääle veergudel (Meie Maas vaid 37). Rohkem on SH tinti valanud vaid linnapea ja maavanema auväärset nime kirjutades. Kui mitte valve-kaanepoisiks, siis valveallikaks saamise oht on olemas.
Vabandan, kui olen mõne tubli inimese tähelepanuta jätnud, ja tunnistan, et olen ka ise süüdi artiklis mainitud nimede leheveergudele toomises.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)