Saarte Hääle uudised maakonnalehtede parimate seas

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna toimunud koosolekul välja parima 2011. aastal maakonnalehes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo, võitjad avalikustatakse 2. märtsil pressipeol.

Maakonnalehe uudise kategooria nominedid on Erik Kalda lugu Põhjarannikus „Miljonivõlgnik Avo Viiol on edukas ettevõtja“, Raul Vinni lugudeseeria Saarte Hääles „Õpetajate ametiühingust kadus raha“  ja „Õpetajate raha vargus: raamatupidaja kõrvaldas pool miljonit“ ning Hans Väre Sakalas ilmunud lugudeseeriaga Riigikogu kuluhüvitistest.

Arvamuse kategooria nominendid on Erik Kalda Põhjarannikus ilmunud looga „Politseitöö ja selle imiteerimine“, Kaupo Meiel Pärnu Postimehes ilmunud looga „Pärnu leib ja mage nõukaihalus“, Gert Kiiler Sakalas ilmunud arvamusega „Kuidas päästa vaimset „teist Eestit“ ja Hans Väre Sakalas ilmunud looga „Tuleviku teine Eesti – lollidemaa“.

Maakonnalehe olemusloo nominedid on Anu Bollverk Järva Teatajas ilmunud looga „Aadresside uuendus toob kaasa segadust“, Aime Jõgi Tartu Postimehes ilmunud lugudega „Insult halvas korraga nii ema kui poega“, „Logopeed aitab sõnu leida nagu detektiiv“ ja „Kirevad ja rasked taastumislood“ ning Ivar Soopan Lääne Elus ilmunud looga „Martna talunik ehitab koos pojaga koduõuel maal ja vees liikuvat universaalset traktorit“.

Iga žanrikategooria parim maakonnalehe kirjutis saab 320 euro (neto) suuruse preemia ja diplomi. Võitjad saavad teatavaks 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pidulikul tseremoonial.

Žürii hinnangul olid tänavu arvamuse ja uudise kategooria võistlustööd tugevad ja konkurentsitihedad. Samas märkis žürii, et esitatud tööde seas ei olnud olemuse kategoorias säravaid teemasid. Lisaks ootab žürii olemuslugude puhul rohkem stiili.

Žüriisse kuulusid EALLi tegevjuht Mart Raudsaar (žürii esimees), Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, Nädalise peatoimetaja Tõnis Tõnisson, Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja ja Pressinõukogu esimees Eve Rohtla ning Postimehe vastutav peatoimetaja Anvar Samost

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)