Päästjad hoidsid Sporrongit kustutades ära keskkonnareostuse (3)

Päästjad hoidsid Sporrongit kustutades ära keskkonnareostuse

JÄLLE PÕLEB: Ka eile päeval kiirustasid päästjad taas Sporrongi ruumidesse, kus oli tunda suitsuhaisu. Õnneks tulekahju seekord siiski ei puhkenud.Foto: Tõnu Veldre

Pühapäeva õhtul läks elektriseadme rikkest põlema Kuressaares Pikal tänaval asuva Sporrong OÜ tootmisruum. Õnnetus halvab mõneks päevaks ettevõtte töö, kuid päästjate kiire reageerimine hoidis ära keskkonnareostuse.

“Päästjad tegid ära väga suure töö ning kõik käis kiiresti ja operatiivselt,” ütles Sporrong OÜ tegevjuht Hendrik Karlson, lisades, et häire anti pühapäeva õhtul kell 19.54 ja juba nelja minuti pärast olid päästjad kohal. Leegid ei olnud katuseni jõudnud ja põles vaid siseruum.
“Kindlasti on oluline, et tuli ei levinud kõrvalruumis olevate happekanistriteni,” lausus Karlson, selgitades, et kuigi happed on ohtlikud vaid kokkupuutel nahaga, oleks põlengul võinud levida mürgiseid gaase.
Tootmisruumi tulekahjus hävisid elektrikilp, juhtmed ning puhastamis- ja pesemisseadmed.
Kui palju ettevõte kahju sai, ei osanud Karlson eile veel öelda, sest see selgub lähinädalate jooksul.

“Loodame, et me oma klientide ees häbisse ei jää,” sõnas Karlson, lisades, et osa tellimusi saab täita Soomes asuvas emafirmas.
“Kohal käinud menetleja tegi kindlaks, et tulekahju oli alguse saanud elektrikilbis asunud rasvapesuagregaadi juhtimisrelee rikkest,” ütles Saarte Häälele Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink, lisades, et päästjad asusid sündmuskohale jõudes kohe ruume ventileerima, et näha, kas põleng on jõudnud kohapeal oleva happelaoni.
“Levinuks tuli sinna ruumi, oleks keskkonnareostus olnud paratamatu,” selgitas Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe. Ta lisas, et kuigi happed ei oleks tules plahvatanud, oleksid kanistrid kuumuse käes sulama hakanud ja happed oleksid välja voolanud. Ruumis hoitud lämmastik- ja väävelhape tekitavad küll põletusi, kuid ise ei põle. Seega hoiti ära võimalik keskkonnareostus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)