Eesti Posti Saaremaa piirkonna tüüri haaras Tiit Kaasik (3)

Eesti Posti Saaremaa piirkonna tüüri haaras Tiit Kaasik

ELAB SISSE: Tiit Kaasiku sõnul on oluline, et inimene saaks postiteenust kasutada kodu lähedal. Foto: Raul Vinni

Täpselt nädal tagasi alustas Saare-Hiiu uue piirkondliku postkontori juhina tööd Tiit Kaasik, kelle kureerida on ühekorraga nii saarlaste kui ka hiidlaste postiteenistus.

AS-i Eesti Post kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles, et uus piirkonnajuht valiti avaliku konkursiga ja väljavalituks osutunud Tiit Kaasik paistis silma oma arvestatava juhtimiskogemusega. “Tiidul on asjalikke mõtteid ning nägemust postkontorite olevikust ja tulevikust ja postiteenuste arendamisest,” kinnitas Suder.
Saarte Häälega kõnelenud Tiit Kaasik tunnistas, et praegu on tal veel ametisse sisseelamise periood. “Siht on aga pakkuda inimestele kvaliteetset teenust, et teenus jääks ikka võimalikult paljudele kodu lähedale,” lausus ta. Väikeste maapiirkonnas alles jäänud postkontorite kohta arvas Kaasik, et kuni postkontorid suudavad ennast ära majandada ja inimesed seal ikka käivad, on kõik korras.

Viimase nädala jooksul on ajakirjandusest läbi käinud maapiirkondades postkontorite sulgemise teema. “Saaremaalgi on osa postkontoreid kinni pandud ning mõnes piirkonnas, kus postkontor kinni on pandud, on koostöös tarbijate ühistu või erakauplustega võimaldatud inimestele postiteenuseid frantsiisilepingute alusel,” rääkis Tiit Kaasik.
Kokku on Saaremaal praegu 9 postkontorit ja 5 nn frantsiisikontorit. Kaasiku hinnangul on ka frantsiisipunkti idee hea, sest inimene saab sel moel siiski kodu lähedal postiteenust edasi kasutada. “See on igal juhul parem variant kui teenus üldse ära kaotada,” sõnas ta.

Kaasik usub oma sõnul, et vähemalt lähemas tulevikus Saare maakonnas rohkem postkontoreid ilmselt kinni ei panda. “Võib-olla tuleb töökoormus üle vaadata ja see, kui palju inimesi käib kuskil teenust kasutamas, midagi rohkemat ma praegu öelda ei julge,” märkis ta.
Postkontori juhi sõnul kuuluvad nii Saare- kui ka Hiiumaa nüüdsest ühte nn postipiirkonda. Seni kuulus Hiiumaa Läänemaa piirkonna alla. “Hiiumaale pole veel tutvuma jõudnud, kuid lähipäevil üritan seal kindlasti ära käia,” kinnitas ta.


Laupäevane post hilines

Läinud laupäeval, 11.veebruaril hilines Kuressaares ajalehtede Saarte Hääl ja Meie Maa kanne Karja, Kase, Kungla, Kitzbergi, Koidu, Vahe, Kevade ja Jaama tänaval. Eesti Posti kirjakandja eksimuse tõttu jäid ajalehed laupäeva hommikul neil tänavatel postkastidesse viimata. Ajalehed said laiali kantud samal päeval kella neljaks. Klientidel, kes laupäevast lehte kätte ei ole saanud, palutakse sellest teada anda Kuressaare kandekeskuse telefonil 45 33 365.

Eesti Post palub vabandust hilinenud lehekande pärast ja teeb kõik, et selline olukord ei korduks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 369 korda, sh täna 1)