Vähiarst Vahur Valvere välismaale tööle ei läheks

Vähiarst Vahur Valvere välismaale tööle ei läheks

HEAD TUTTAVAD: Vähiarstil Vahur Valverel (vasakul) on rohkesti häid tuttavaid kogu maailma meditsiiniringkondades. Pildil on ta koos Indiana ülikooli professori Lawrence Einhorniga, kes omal ajal ravis terveks jalgrattur Lance Armstrongi. Foto: erakogu

Saaremaalt pärit Eesti tuntud vähiarst ja Punase Risti teenetemärgi värske kavaler Vahur Valvere tunnistab, et ega tal olnud tookordses Kingissepa keskkooli mate-füssaklassis õppides küll kindlat kavatsust isa eeskuju järgida ja Tartusse meditsiini tudeerima minna. Pigem köitsid teda ajalugu, politoloogia ja muud humanitaarained.

“Kui nüüd päris aus olla, siis ega mul keskkoolis nii väga kindlat huviala välja kujunenud olnudki,” räägib Vahur Valvere. “Koolis tegin pisut sporti ja ehkki õppisin matemaatika-füüsika eriklassis, tundsin pigem suuremat huvi humanitaarvaldkonna vastu. Mind köitsid ajalugu, politoloogia ja üldse välispoliitika.”
Miks siis lõpuks langes liisk ikkagi arstiteaduse kasuks? Vahur Valvere ise arvab, et võib-olla mängis siin tõepoolest teatud rolli ka isa eeskuju. Oli ju Ülo Valvere Saaremaal ja kogu Eestis tuntud kirurg ja vähiarst. “Kuid tagantjärele mõeldes polnud ju tookord, 1970. aastate keskpaiku ka muud alternatiivi – politoloogiat õppida ei olnud Nõukogude Liidus üldse võimalikki,” meenutab ta. “Pealegi olid mul keskkooli lõpus juba tekkinud probleemid seljaga. Mäletan, et olin otsuse tegemise ajal, et kuhu ikkagi edasi õppima minna, seljahaigusega Kuressaare haiglas, ja eks ma seal selle otsuse tegingi.”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 192 korda, sh täna 1)