Prussakapidamine – see on imelihtne (1)

Prussakapidamine – see on imelihtne

KODUSED LEMMIKUD: Madagaskari sisisevad prussakad (Gromphadorhina portentosa). Foto: Elina Kalm

Kui Tyra Banks oma kuulsas tippmodellisaates näitsikutele pärlitega ehitud prisked prussakad elavaks prossiks ketiga külge riputas, tõusid nii mõnelgi modellihakatisel juuksed hirmust püsti. Julgemad peavad noid sitikaid aga kodus lemmikloomana.

Hander Peucker on putukahuviline kaheksanda klassi poiss. “Kui Hander väike oli, mängisid teised lapsed mere ääres palli, tema aga käis, luup käes, mööda pilliroogu – otsis juba kolmeaastasena putukaid,” mäletab ema Marjann poja huvi algust. Praegu on Handeri uued kodused lemmikud Madagaskari sisisevad prussakad (Gromphadorhina portentosa).
“Ma olen pikemat aega tahtnud endale eksootilisi putukaid. Olen vaikselt putukaid pidanud, aga mitte ükski polnud eriline. Varem on mul olnud näiteks nahkjooksik, teojooksik, violettjooksik, haruldane kinaver-punanaksur… Igasuguseid. Isegi sipelgad on olnud,” räägib Hander. Eesti jooksiklastest suurima, nahkjooksiku, tõi männimetsast koju vanaema kass. Vanaema pistis putuka purki ja tõi Handerile. Elukas olnud nii suur, et tikukarpi ei mahtunud, peale selle hammustas oma hooldajat hirmsasti.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 222 korda, sh täna 1)