Meie aja kangelased (5)

Meie aja kangelased

TÖÖD ON KÜLL: Kuigi õues käre pakane, on Linda ja Anton Püüal parasjagu käsil puudesaagimine. Mis sest, et puudekuur puid täis, aga maal peab ju ikka küttevaru ees olema. Foto: Tõnu Veldre

Need on inimesed, kes VEEL maal elavad. Vaatamata sellele, et riik omalt poolt on teinud ja teeb kõik, et elu ääremaadel välja sureks. Järjest suletakse koole, postkontoreid, apteeke. Poed kaovad, sest omanikud saavad vähe tulu, ühistransport käib harva ja nii, nagu bussifirma heaks arvab. Päästekomandod suletakse, sest pole ettenähtud arvul väljakutseid. Pole bensiinijaamu ja nii edasi ja nii edasi… Ja kuna kõik eluks vajalik on nii kaugel, siis polegi maainimesel muud teha kui linna ära kolida. Külades jääb inimesi aina vähemaks ja riigiisadel jääb veel õigust ülegi, et aina sulgeda ja sulgeda.

Aga ääremaal elab veel inimesi. Nad on seal elanud aastakümneid ja kujutage ette, nad ei kavatsegi sealt ära kolida! Ja on noori julgeid inimesi, kes endale kodu kusagil ääremaal alles rajavad. Nende inimeste lugusid tahab Saarte Hääl teieni tuua täna ja järgnevatel laupäevadel. Olge meiega!

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)