Presidendi juurde lähevad Kalakohviku pidaja ja peakokk (3)

Iga-aastasele traditsioonilisele vabariigi presidendi vastuvõtule läheb ka mitmeid Saare maakonna inimesi. Nii said Tartus toimuvale vastuvõtule kutse Saarte Hääle andmeil lisaks Arnold ja Ingrid Rüütlile ning saar-lastest riigikogu liikmetele Muhu Kalakohviku pidaja Kristjan Prii koos oma peakokast ema Virvega, Angla tuulikute taastaja Alver Sagur ja kalanduses tegutsev Mart Undrest.

“Ennekõike on see kutse ikkagi emale. Kutse saime küll mõlemad, nii ema kui ka mina,” tõrjus Kristjan Prii tähelepanu endalt ema peale.
Küsimusele, kas Muhu rahvariided on juba muretsetud või tegemisel, vastas Kristjan Prii, et nemad lähtuvad klassikast. “Arvan, et ma ei kanna rahvariideid välja. Pigem lähen konservatiivsemat teed. Ema ei ole mul ka ju algupärane muhukas ja ega ei pea alati pidulikel sündmustel rahvarõivais olema. Austame Muhu traditsioone teistmoodi,” rääkis Kristjan Prii.
President Toomas Hendrik Ilves on oma perega külastanud ka Muhu Kalakohvikut. Foto presidendipaarist ja kohviku omanikest on külastajaile söögisaalis vaadata.

Raul Vinni, Aare Laine

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)