Maavalitsus müüb roolijoodiku tsiklit (7)

Maavalitsus müüb roolijoodiku tsiklit

 

Saare maavalitsuse garaažis seisab mootorratas Sanili, millele hakatakse õige pea uut omanikku otsima. Ratas konfiskeeriti liiklushuligaanilt, keda politsei on purjuspäi sõitmise eest korduvalt karistanud ja viimaks saadeti mees arestimajja.

“See on mõeldud müümiseks, sõita me sellega ei tohi, kui just keegi ametnikest seda enampakkumisel ära ei osta,” ütles Saare maavalitsuse maasekretär Jaan Leivategija, lisades, et ratas Sanili 125 cc on igati sõidukorras ja toodi maavalitsuse garaaži jaanuari lõpus.
Tegemist on erikonfiskeeritud varaga, mis vastava korra kohaselt antaksegi üle asukohajärgsele maavalitsusele.

“Meile tuleb ääretult harva selliseid asju,” rääkis Leivategija, kelle meenutuste kohaselt jäi viimane kord aastate taha. Toona otsustas kohus konfiskeerida sõiduauto Volkswagen, mille juht oli samuti roolijoodik. Ka siis pandi auto enampakkumisele. Ammustest aegadest meenutas Leivategija, et üks esimesi asju, mis neile pakuti, oli 8000 elusat vähki.
“Neid me vastu ei võtnud, sest tegemist ei olnud erikonfiskeeritud varaga ning seega ei kuulunud see meie pädevusse,” selgitas Leivategija. Ammustesse aegadesse jääb ka juhtum, kus maavalitsusel tuli enampakkumisel müüa palju bensiini.
“Saaremaal konfiskeeritakse vähe,” rääkis Leivategija, kelle sõnul on suured maavalitsused vahel üsna hädas, sest erikonfiskeeritud vahenditena võetakse arvele ka repetanud spordikotid või asjad, mida on üsna raske müüa. “Konfiskeeritud asjade müügist saadud raha läheb riigituludesse,” selgitas Leivategija.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 171 korda, sh täna 1)