Saaremaal hukkus mullu liikluses kolm inimest

Maanteeameti andmetel hukkus Saare maakonnas möödunud aastal liiklusõnnetustes kolm inimest ja vigastada sai 50 inimest.
2011. aastal leidis Saare maakonna teedel aset 36 liiklusõnnetust. Võrreldes 2010. aastaga on olukord avariide osas halvenenud, sest 2010. aastal juhtus 27 liiklusõnnetust, milles sai vigastada 34 inimest ja hukkunuid ei olnud.

Maanteeameti Lääne regiooni liiklusohutuse osakonna spetsialist Maiu Välbe ütles, et kuna statistika ei too välja vigastuste raskusastet, siis on aastaid omavahel üsna keeruline võrrelda. On suur vahe, kas inimene on liiklusõnnetusest pääsenud esmaabiga või jäänud eluajaks ratastooli. Välbe sõnul tahab statistika tulevikus kajastada ka liiklusõnnetuse raskusastet.
Ajavahemikus 2002–2010 registreeriti Saaremaal 535 liiklusõnnetust, milles on hukkunud 36 inimest ja saanud vigastada 788 inimest. Kõige enam liiklusõnnetusi ja ka liikluses surmasaanuid oli 2006. aastal – 82 liiklusõnnetust ja 9 hukkunut.

Eesti põhimaanteedel toimunud liiklusõnnetuste äsjailmunud statistika näitab, et Kuivastu–Kuressaare teelõigul toimus viis liiklusõnnetust, milles hukkunuid ei olnud. Kõige kehvem olukord oli sellel teelõigul 2007. aastal, mil hukkus üks ja vigastada sai 11 inimest.
Eesti kõige eluohtlikum põhimaantee oli 2011. aastal Tallinna–Paldiski maantee, teise koha hõivas selles pingereas Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)