Merepäevad meelitavad tänavu muusika ja tivoliga (12)

Tänavuste merepäevade teema ja tunnuslause on “Väikesest kodusadamast suurele merele” ning kui kõik läheb plaanipäraselt, antakse avapauk koos Rootsi lõbustuspargiga.

“Tõepoolest on olnud mõnda aega selline koostööplaan, et üks uus tivoli tuleb Kuressaarde ja me avame merepäevad koos sellega,” ütles Kuressaare Kultuurivara juhataja ja merepäevade korraldaja Villu Veski Kadi raadio saates “Keskpäev”.
Veski sõnul ei ole tegemist sama tivoliga, mis on siin ka varem käinud, vaid hoopis uue ja professionaalse lõbustuspargiga Rootsist. Muidugi ei tule too Eestisse ainult Saaremaa merepäevade pärast, sest osaletakse ka Tallinna merepäevadel. Lisaks valib Rootsi tivoli veel kolm kohta, kus nädal või kümme päeva paigal olla.
“See on põnev, seal on eraldi lasteatraktsioonid ja ka täiskasvanute atraktsioonid,” rääkis Veski, kelle sõnul käivad merepäevade ettevalmistused juba mõnda aega.

“Keskpäeva” saates kinnitas Veski, et merepäevadeks on suurelt merelt tagasi jõudnud ka Marko Matvere, kes esineb Kuressaare lossihoovis koos Kukerpillidega.
Välisesinejatest nimetas Villu Veski heliloojat ja pianisti Kristian Blaki, kes tuleb merepäevadele koos ansambliga Kvonn. “Väga õige mees merepäevade külaliste hulgas,” kinnitas Veski, lisades, et nende esinemine on põnev ja hästi kodune. Blak osaleb ka konverentsidel ja ajab rahvaga niisama juttu.
“Tema on üks neid väheseid, kes on ise oma kätega teinud purjelaeva valmis päris algusest lõpuni ja on nahkpurjekaga üle Kollase mere purjetanud,” märkis Veski.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 65 korda, sh täna 1)