Teeneteplaadi pälvib kaheksa saarlast (13)

Teeneteplaadi pälvib kaheksa saarlast

TÄNU SUURE TÖÖ EEST: Saare maavanemalt saab teeneteplaadi ka Saarte Hääle toimetaja Rita Loel, kes naiskodukaitsjate eestvedajana algatas muuhulgas aasta isa ja ema valimise. Foto: arhiiv

Eesti Vabariigi 94. sünnipäevale pühendatud vastuvõtul antakse Saare maavalitsu-se teeneteplaat kaheksale saarlasele.

Maavalitsuse teeneteplaadi saab sel aastal Roomassaare sadama kapten Kaarel Niine noorte merehariduse ja purjetamise edendamise eest Saaremaal. Niine eestvedamisel hakati juba 1970. aastatel aktiivselt tegelema noorte mereringi ja purjetamise edendamisega. Tema algatusel rajati Nasva sadamasse jahtklubi, mille ümber koondus hulk purjetamishuvilisi noori.

Teeneteplaadi saab ka laulja Ivo Linna Saare maakonna tutvustamise eest nii mandrimaal kui ka väljaspool Eestit. Maavalitsus leiab, et Linna on tõeline Saare maakonna kultuurisaadik, kellel on vaieldamatult suured teened kodumaakonna tutvustamisel ja heal mainel. Muhulased ütlevad, et Ivo on üks hirmus südamlik inimene, kellel on teiste jaoks alati aega.
Maavalitsus otsustas tunnustada ka Saarte Hääle toimetajat Rita Loeli naiskodukaitse Saaremaa ringkonna taastamise, erinevate ettevõtmiste eestvedamise ning ajaloo uurimise ja talletamise eest.
Niisamuti saab teeneteplaadi kauaaegne Kallemäe kooli direktor Arvi Liik Saare maakonna hariduselu arendamise ning puuetega laste ja noorte toetamise eest. Tänavu pensionile siirdunud Arvi Liigil on pedagoogilist staaži 50 aastat, millest 43 juhtis ta Kallemäe kooli.
Tunnustatakse ka Kuressaare Haigla SA juhatuse esimeest Viktor Sarapuud haigla arendamise eest. Tema kindlakäelise juhtimise all on uuendatud haigla struktuuri, leitud mitmeid investeerimisvõimalusi, parandatud oluliselt haigete diagnoosi- ja ravivõimalusi, uuendatud meditsiinitehnikat ning leitud juurde uusi spetsialiste, parandades nii saarlaste kohapealset arstiabi.

Maavanemalt saab tänavu teeneteplaadi ka Lümanda piirkonna perearsti õde Maire-Johanna Paju kauaaegse töö eest Lümanda kandi inimeste tervise heaks. Paju alustas Lümanda piirkonnas velskrina tööd 1966. aastal. Kui arstid ikka vaheldusid, siis oli Paju nende muutuste juures järjepidevuse hoidjaks, nii-öelda kohalik mälu. Lümanda rahvas usaldab oma pereõde ja hindab tema head kuulamisoskust. Kevadel tähistab Maire oma 70. juubelisünnipäeva.
Teeneteplaadi saab Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetaja-metoodik Inge Vahter maakonna hariduselu edendamise eest. Tema käe all on aastate jooksul õpetust ja juhendamist saanud lugematu hulk noori, kelle jaoks on Inge Vahteri juures õppimine määranud ka edasise kutsevaliku.
Teeneteplaadiga tunnustatakse sel korral ka Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži (TTÜKK) turismimajanduse lektorit Lii Muru maakonna turismi ja turismihariduse arendamise eest. Muru on maavalitsuse kinnitusel seisnud maakonna turisminduse sünni juures – töö 1980. aastate lõpus ja 90. aastate alguses reisibüroodes Thule ja Mardi matka­büroo annab õiguse nimetada teda taasiseseisvumisjärgse turismikorralduse pioneeriks. Lii Muru oli osaline ka MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus loomise juures. Ta on üks TTÜKK korraldatava rahvusvahelise suveülikooli, mis on Saaremaale toonud üliõpilasi nii Lätist, Soomest kui ka Ameerikast, eestvedajaid.
Teeneteplaadid annab maavanem Kaido Kaasik üle Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul 23. veebruaril Kuressaare linnuse kapiitlisaalis.


TEENETEPLAAT

Teeneteplaati annab välja Saare maavanem Kaido Kaasik. Saare maavalitsuse teeneteplaat on autasu, mis on asutatud Saare maakonnale osutatud teenete tunnustamiseks. Teeneteplaadiga autasustatakse inimesi, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud Saare maakonna arengule, samuti inimestele, kes on silma paistnud erilise, maakonna jaoks olulise saavutusega.
Teeneteplaat on kujundatud blanketina, millele on kinnitatud Saare maakonna vapp ja graveering teeneteplaadi saaja nimega koos plaadi väljaandmise aastaarvuga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 62 korda, sh täna 1)