Teele Viira promob “Eesti laulu” võistluslugu omanäolise videoga (video) (9)

Teele Viira promob “Eesti laulu” võistluslugu omanäolise videoga (video)

NAUDIB VABADUST: Teele Viira esimene muusikavideo murrab stampe. Foto: Erakogu

Konkursi “Eesti laul” väljundiks olev eurolaulu konkurss on enamiku silmis võistulaulmine, kus teemadeks lilled, liblikas, esimene musi ja suur armastus. Seda, et keegi kellelegi sõna otseses mõttes pasunasse annaks, sellisel võistlusel ei kuule ega näe.

“Eesti laulu” konkursile jõudnud saarlaste loo “City Nights” video ongi just selline. Priit Uustulndi kirjutatud ja Teele Viira esitatavale loole tegi videokonservi tuntud režissöör Jan Erik Nõgisto, kes lahendas öised linnaööd ära uhke kaklusega. Teele Viira saab videos küll ka ise korralikult pasunasse, kuid võitlus lõppeb ikkagi happy end’iga. Peaaegu. Eks igaüks saab video ise lahti mõtestada.
“Sest elu on vöitlus, kus vöitlema peab,” iseloomustab Viira ise loetud päevad tagasi esitletud videot.
Video tegemise protsess oli tema sõnul sõna otseses mõttes valus ja keeruline. Samas ütleb Teele Viira, et nagu talle meeldib, sai ta ka elu esimese video salvestuselt kuhjaga häid kogemusi ja toredaid tutvusi. Videoga jäi ta samuti rahule. Taotletud realistlikkus on tema sõnul täiesti olemas ning vältida on suudetud nii üleliigset glamuuri kui ka pingutatud laulmist.

“City Nights’i” video režissöör Jan Erik Nõgisto ütleb, et tal on säärases stiilis video tegemine juba ammu meeles mõlkunud. “Sellisele ideele ei ole leidnud rakendust seni ilmselt,” arvab ta. Viira lauluga idee sobis, asjaosalised olid nõus ja tehti ära. Kolme- ja pooleminutilise video tegemine kestis kokku kaks nädalat.
Eurolaulu kontekstist väljarebimisega Nõgisto päri ei ole. “Eurolaul pole “Eesti laulu” formaadi loomisest alates olnud enam lilled ja liblikad, vanamehed ja ülestiliseeritud noorukid. Selles mõttes on “Eesti laul” väga hea lähenemine paika loksunud klišeede lõhkumiseks, mis Eurovisiooni vähemalt siin Eestis on aastaid kammitsenud,” arvab ta, et pigem annab “Eesti laulu” formaat vabaduse kasutada uusi lähenemisi.
“Eesti laulu” poolfinaalis astub Teele Viira looga “City Nights” püünele 25. veebruaril. Seni on laulu ja video vastuvõtt olnud tema sõnul hea. “Edasi läheb elu sellisena, nagu ta ette on määratud körgemate jöudude poolt,” sõnab Viira.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)