Gotlandi laevaliini avamine takerdub (3)

Juba mitu aastat päevakorras olnud Gotlandi, Ventspilsi ja Saaremaa vahelise laevaliini avamine sõltub järjekordse hanke tulemustest, mille lõppemise aega on raske ennustada.

“Ventspilsi vabasadam teeb ikka veel hanget,” nentis laevaliini projektiga Kuressaare poolt seotud Ingrid Tilts. “Suhtlesin nendega – Ventspilsi poolega – viimati nädal tagasi ja nad lubasid, et kui nad hankega kuskile jõuavad, siis annavad teada,” rääkis Tilts. “Millal see võiks toimuda, selle peale ei oska ma kosta a-d ega o-d.”
Küsimusele, kas on lootust, et liini avamine tänavu teoks saab, vastas Tilts: “Tegemist on suure rahvusvahelise hankega ja kui kogu see paberimajandus lõpuks tingimustele vastab, on lootust küll. Kui aga selgub, et midagi ei klapi, siis ma ei tea, kuidas edasi minnakse.”

Viimastel aastatel päevakorral olnud laevaliini avamine marsruudil Gotland–Ventspils–Saaremaa (GoVeSa) pidi eelduste kohaselt teoks saama mullu suvel.
Ingrid Tiltsi sõnul ei käivitunud liin seetõttu, et eelmine hange võttis liiga kaua aega. “Tegelikkuses oleks laev saanud sõitma hakata alles juuli lõpus-augustis,” tõdes Tilts. “Loomulikult ei olnud keegi sellest siis enam huvitatud.”
Käimasolev hange kuulutati välja mullu sügisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)