Juhtkiri: Riigil pole meid vaja (7)

Sellise järelduse võivad paljud väiksemate piirkondade elanikud teha küll, arvestades viimastel kuudel päästekomandode ümber toimunut.

Vallavalitsused on kas või nahast välja pugenud, põhjendades, miks väikseid komandosid sulgeda ei tohi. Kõik see jutt oli aga kurtidele kõrvadele. Leisi puhul ei lugenud ka kohalike elanike kogutud tuhat allkirja oma isikliku turvalisuse huvides ehk päästekomando säilitamiseks.

Eriti iroonilisena mõjub eilne üheksa komando, mille seas on ka Leisi oma, lõplik sulgemisotsus pühapäeva hilisõhtul Leisi alevikus puhkenud tulekahju valguses. Kohalik tuletõrjeauto jõudis kohale 6 minutiga, Kuressaare komando masin 22 minuti pärast ning Orissaare oma 31 minuti möödudes.

Päästeamet nimetab seda elupäästevõimekuse suurendamiseks, kui jätab komandod alles ainult suurematesse keskustesse. Küüniline, eks ole?

Aga küllap Tallinnas teatakse paremini, mis maarahvale kasulikum on! Ja kui ei meeldi, korja oma kompsud kokku ja koli samuti Tallinna. Kui tahad ellu jääda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)