Eliisa Peit säras Eesti-Soome ühisliigas

Eliisa Peit säras Eesti-Soome ühisliigas

ÕED KÕRVUTI: Sarnaselt igapäevasele koos mängimisele seisid õed Peidid kõrvuti väljakul ka Saarte mängudel. Esiplaanil Eliisa, taga Nette. Foto: Raul Vinni

Esmakordselt toimunud Soome-Eesti naiste võrkpalliühisliigas viienda koha saanud Viljandi Metalli naiskonnas oli parimate hulgas Eliisa Peit.

Viljandi pääsu ühisliiga poolfinaali nurjas veerandfinaalis saadud 2 : 3 kaotus LiigaEura naiskonnale, kusjuures viimane kaotati 10 : 5 eduseisust 12 : 15. Eliisa Peit paistis selles kohtumises silma resultatiivsete temporünnakutega ja hea serviga, saades lõpuks kirja 15 punkti ja efektiivsuse +13. 5.–6. koha kohtumises võideti Kangasala naiskonda 3 : 1.
Viljandi peatreeneri Peeter Vahtra hinnangul vastanuks koht poolfinaalis ja võit pronksimängus Eesti meistri tasemele, sest kolmanda koha saanud Orivesit on varem võidetud.
“See ei ole tegelikult halb tulemus, arvestades seda, et mängisime Soomes esimest aastat,” ei olnud Eliisa Peit nii kriitiline. Tal oli siiski veidi kahju, et naiskond nelja hulka ei jõudnud, sest see oli nii lähedal.
Eliisa Peidi sõnul oli veerandfinaal Euraga tasavägine ja ta ei osanud seletada, mis vastaste alistamisest lõpus puudu jäi. “Olime ju 10 : 5 ees, aga siis ei tulnud enam midagi välja – ei saanud palli maha ja kaotasimegi,” tunnistas Eliisa, lisades, et võimete poolest ja hea õnne korral oleks kolmas koht olnud täiesti reaalne.
Kui Eliisa Peit sai päris palju mängida, siis tema õe Nette panus naiskonna mängu oli väiksem ja põhiliselt käis ta servimas. Oma mängus näevad õed parandamise ruumi. “Rahul ei saa kunagi olla, alati saab paremini,” märkis Eliisa.

Turniiri parimaks mänguks peab Peit esimese ringi kohtumist Viimsiga, kus Viljandi oli 0 : 2 taga, kuid võitis 3 : 2. “Mäng ise ei olnud tegelikult kuigi õnnestunud, aga hea, et suutsime ennast kokku võtta ja tulime raskest seisust välja,” sõnas Peit.
Võrreldes Eesti ja Soome naiste võrkpalli taset märkis Eliisa Peit, et soomlannad ise ei ole eestlannadest tugevamad, aga nende igas võistkonnas on umbes kolm välismängijat. Ilma nendeta poleks tasemevahe Eesti parematega kuigi suur.
Üht-teist mängud põhjanaabritega siiski õpetasid. “Kui rünnak tuleb tagant liinist, siis tuleb ka blokki hüpata – soovitatavalt kolmekesi,” tõdes Peit, tunnistades, et hooaeg Soomes on andnud juurde palju kogemusi, sest nii tugevaid mänge pole tema jaoks varem olnud.
Nüüd on naiskonnale seatud juba järgmised eesmärgid. Peamine on kolmas ring korralikult mängida ja kaitsta Eesti meistritiitlit.
Kümne naiskonna konkurentsis lõpetas Viimsi Spa üheksanda kohaga. Parimaks osutus Skandinaaviamaade tugevaim klubi Salo Viesti.

Alver Kivi

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)