Dividendide TOP-is on ka ka saarlased

Ajalehe Äripäev reedeses numbris ilmus dividendide edetabel, milles on reastatud ligi 200 ettevõtjat ettevõttest välja makstud dividendide järgi. Teiste seas on dividendiedetabelisse jõudnud ka saarlased.

Kõige kõrgemal kohal saarlastest ehk kuuekümnes on Toomas Tool, börsifirmade Silvano ja Arco Vara üks suuremaid aktsionäre, 450 000 euroga. Talle järgneb 103. kohaga Tõnis Palts, kes investeerib Tele 2 müügist teenitud rahast 320 000 eurot. 116. kohal on Äripäeva andmeil ettevõtja Vjatšeslav Leedo 284 000 euroga ning 131. kohta jagab koos üheksa teise ettevõtjaga 256 000 euroga Merinvest OÜ omanik Enn Meri.
Enn Meri tõdes Äripäevaga kõneldes, et dividende ei võeta Merinvestist välja igal aastal, vaid aeg-ajalt. “Meie käive ja kasum on korralikult tõusnud. 2009. aastal kukkusid käive ja kasum, kuid meil vedas. Saime kriisiga hakkama ja pärast seda on numbrid tõusnud,” ütles Meri. Tulevikku vaatab Meri mõõduka optimismiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)