USA diplomaat: Päev Eestis on nagu kingitus jumalalt

USA diplomaat: Päev Eestis on nagu kingitus jumalalt

LAHKUMISVISIIT: Eesti oli USA diplomaadi William O’Connori esimene lähetus. Peagi suundub ta diplomaatilise tööle Manilasse. Foto: Tõnu Veldre

Selle nädala alguses Saaremaad väisanud Ameerika Ühendriikide saatkonna kultuuri- ja pressiatašeele William O’Connorile jääb seekordne külaskäik ilmselt viimaseks. Juba aprillis peab ta Eestist lahkuma, tema uus töökoht on palju soojema kliimaga paigas – Filipiinide pealinnas Manilas.

“Parata pole midagi. Säärane juba on see diplomaadi elu – paar aastat siin ja siis suunatakse sind kusagile mujale,” ütles William O’Connor ilmselge kahetsusega. “Eestis olen töötanud pea kaks aastat ja ütlen ausalt, et nii mulle kui ka minu abikaasale ning meie viie- ja pooleaastastele kaksikutele meeldib siin väga. Arvan, et iga päev Eestis on nagu päev paradiisis, see on nagu kingitus jumalalt.”
Eesti on William O’Connori kui diplomaadi esimene töökoht. Sündinud on ta Ameerika idarannikule jäävas Connecticuti osariigis, üles kasvanud aga hoopiski läänerannikul Californias San Diego läheduses asuvas Oceanside’i linnakeses. Ehkki Wikipedia andmeil elab seal 180 000 inimest, peab ameeriklane seda väikelinnaks. Meile, eestlastele, see loomulikult nii ei tundu.
William O’Connor märkis, et Saaremaad on ta oma Eestis viibimise ajal külastanud pea kümme korda. “Kahjuks olen kõigil neil külaskäikudel peamiselt Kuressaarde pidama jäänud,” tõdes ta ja lisas: “Teie linn on küll erakordselt kaunis, kuid tahaksin tingimata näha kogu Saaremaad.”
Sellega on ehk seletatav, miks seekordse töövisiidi ajal keskendus ameeriklase peatähelepanu just maakohtadele – USA kultuuri- ja pressiatašee käis Lümanda ja Kärla põhikoolis ning tutvus Angla tuulikumäe ja teiste meie vaatamisväärsustega.
Tihedale graafikule vaatamata leidis William O’Connor aega, et teha kiirvisiit ka Saarte Hääle toimetusse.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)