Vilja kokkuostjad võivad olla petised

Hulgikaubandusettevõtte AS Oilseeds Trade sel nädalal toimunud õppepäeval hoiatati põllumehi vilja ostuga tegelevate petturite eest.
Osalejad said kuulda aset leidnud juhtumist, kus viljakasvatajale jäeti vilja eest tasumata.

Seepeale pöördus talunik politsei poole, algatati kriminaalasi ja varifirmade arved arestiti. Arestitud arvetelt on talunikul õnneks võimalus oma raha kätte saada, kuid politsei andmetel on nn kokkuostjad kõik varem kriminaalkorras karistatud isikud, kelle “äriidee” seisneski põllumeeste tüssamises.
Üldiselt on petturite nipid ajast aega ühed ja samad. Pakutakse teada-tuntud tegijatest kõrgemat hinda ning paaril korral kauba eest võib-olla isegi makstakse. Siis küsitakse aga maksetähtaega ning pärast seda heausklik viljakasvataja oma saagi eest raha ei näe.
Õppepäeval kõlanud soovitus põllumeestele oli järgmine: igaüks võib müüa, kellele tahab, aga müüa tasub ikkagi vaid ettemaksuga ja kahtluse korral üldse mitte müüa. Mitte mingil juhul ei tohi tundmatule ostjale anda maksetähtaega.
Eelmisel aastal oli mitmel korral ka selliseid juhuseid, kus viljakasvatajale maksti ettemaksuna 20 protsenti ja ülejäänud summa jäeti maksmata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)