Tähelepanu keskmes (2)

“Noored on meie tulevik,” ütlevad need, kel endal juuksed halliks kipuvad minema. Eks neil õigus ole. Kümne või kahekümne aasta pärast võtavad ju praegused õpilased üle ühiskonna juhtimise ja arvamuste kujundamise.

Saaremaal, meretaguses kohas, kus pidevalt kerkib küsimus, kuidas noori siin hoida ja kuidas neid saarele tagasi kutsuda, on õpilased juba neile pandud vastutust kandma hakanud. Ettevõtmisi, kus just noored on olnud algatajad, saarel jagub.

Eelmisel nädalal toimunud meeleavaldus kõrghariduse reformimise vastu on vaid üks silmapaistev näide. Väikeses ja rahulikus linnas ei juhtu just sageli, et keegi julgeks või viitsiks oma arvamust valjul häälel välja ütelda, kartmata, et võib-olla see kellelegi ei meeldi. Või et nagunii midagi ei muutu. Ligi kakssada Kuressaare keskväljakule kogunenud noort nii ei arvanud.

Seekordne Vahtraleht keskendub ka vabatahtliku töö olulisusele noorte seas. Kaspar Viilup räägib, kui positiivse elamuse sai ta PÖFF-il vabatahtlikuna tegutsedes. Alguses tasuta tööna näiv tegevus annab tegelikult palju enam, kui võtab. Praegu on kogemuste saamise aeg – kogutud kontaktid ja laienev silmaring on sageli olulisemad kui väike taskuraha.

Vabatahtlikku tegevust edendab ka Kuressaare noorte huvikeskus, mis on endale kutsunud lisajõudu lausa välisriikidest ning kõigil huvilistel on ka endal võimalus minna noorteka kaudu vabatahtliku tööd proovima väljaspool tillukese Eesti piire.

Kohalik meedia on täis uudiseid noorte tegevusest. Eile kirjutati vanuritele appi tõtanud õpilastest, SÜG-i kabaree etendused võidavad südameid, lauljad ja näitlejad toovad koju üleriigilisi preemiaid. Olümpiaadidel saarlasi juba kardetakse.

Kui noored on meie tulevik, siis võib-olla ongi tulevik juba käes, või vähemalt lähedal. Jätkakem samas vaimus. Meie hääl on tugev, las ta siis kajab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)