Meie esindaja: Henri Rump (2)

Meie esindaja: Henri Rump

 

Aktiivne Kärla noormees Henri Rump on Kärla noortekogu ja Saare maakonna noortekogu esimees ning esindab Saaremaa noori ka Läänemere saarte noori ühendavas B7-s. Peale selle jätkub tal aega tegeleda väitluse, spordi ja muusikaga.

Paljudele noortele on Kuressaare gümnaasiumis õppiv noormees tuntud kui Saaremaa osaluskohviku õhtujuht ja korraldaja. Temaga kohtudes tundub algul, et tegu on täiesti tavalise noore inimesega, kuid lähemalt tutvudes saab noormehe kohta teada palju üllatuslikku. Näiteks on ta tegev Kuressaare gümnaasiumi väitlusklubis ja Eesti väitlusseltsi liige.
Lisaks esindab Henri noori oma valla ja ka maakonna tasemel. Oma koduvallas on ta noorte jaoks loonud kohaliku osaluskogu, mille eesmärk on, et noortel oleks millegagi tegeleda. “Mõtlesin, et looks midagi klubi moodi ja ühel õhtul istusin maha ja hakkasin põhikirja tegema. Panin kõik punktid kirja, mis võiks seal olla. Umbes kuu hiljem kutsusin noored kokku ja arutasime kõik punktid läbi.”

Henri on ka Saaremaa noortekogu esimees, sellest ühendusest rääkis talle kõigepealt õpetaja. “Läksin esimest korda kohale ja kuulasin ning tundus päris põnev ja nüüd olen seal esimees.”
Peale noorte huvide esindamise on Henri kogu elu aktiivselt sporti teinud. Ta on praegu valitsev meister Saaremaal sangpommi tõstmises ja aktiivne võrkpallur Saaremaa spordikooli meeskonnas. Aasta aega on ta tegelenud ka sportlaskmisega. Lisaks kuulub Henri Ott Tänaku ralliklubisse. “Ütleme nii, et see on omamoodi sõpruskond. Tingimused on head ja sõbrad ümber ja teeme seda, mis meile meeldib.”
Lisaks osaluskogudele ja sportimisele tegeleb Henri muusikaga. Ta mängib trumme ja kitarri ning laulab kooris. “Sellega on nii, et avalikult ma pärast üheksandat eluaastat eriti ei laulagi. Kuna olin veendunud, et mulle on elevant kõrva peale astunud. Aga gümnaasiumis olen rohkem avanenud ja tuli välja, et asi polegi nii hull ning läksin koori.”

Henri kuulub ka Läänemere saarte noori ühendavasse organisatsiooni B7. Suvel käis Henri B7 koosolekul Saksa saarel Rügenil, kus arutati noorteprobleeme ja jagati kogemusi. “Mulle tundus, et Saaremaa on päris arenenud. Võrreldes teistega oleme päris tipus.” Sealt saadud kogemusi loodab ta rakendada ka siin kohapeal, korraldades näiteks noortele mõeldud üritusi.
Kooli kõrvalt kõige selle jaoks aega leiab ta tänu oskusele oma aega planeerida. “Vahel ikka juhtub, et ei planeeri õigesti, ja siis tekivad lüngad sisse ja jääd teistest maha.” Samas motiveerib teda ka tahe midagi ära teha ning püsida noortetegevuse kaardil ja paista silma. “Mulle meeldib silma paista, see on inimese üks vajadustest. Samas olen selline kiire elutempoga inimene,” kinnitab Henri.

Küsimusele, milline on kõigist tema tegemistest talle kõige südamelähedasem, vastab ta: “Muusika!” Kuigi ka noortega tegelemine röövib suure osa ajast. “Kalduksin ikkagi muusika poole, kuna see tekitab sellise omas mullis oleku.”
Tulevikus loodab Henri astuda väikese sammu ka poliitikasse, kuid kindlasti soovib ta end näha tegelemas edasi muusikaga, ihaldades pääseda Georg Otsa nimelisse Tallinna muusikakooli helindust õppima. “Aga kui see pole võimalik, siis lähen ülikooli mõnele sotsiaalsele erialale – noored või poliitika.”

Ingeborg Virveste

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 239 korda, sh täna 1)