Linnavalitsus taotleb pangalt luba omanikutulu väljavõtmiseks (12)

Kuressaare linnavalitsus on avaldanud soovi võtta Kuressaare Soojusest dividendidena välja pea 130 000 eurot ja suunata see summa linna tänavusse eelarvesse. Kogu toiming vajab aga Swedbanki heakskiitu.

Kuressaare Soojuse nõukogu esimees ja linnavalitsuse ehitusnõunik Rein Kallas ütles, et linnavalitsus tahab dividendidena välja võtta 127 820 eurot ja suunata selle raha linna selle aasta eelarvesse. Vastava taotluse on linnavõimud läkitanud Swedbankile.
“Möödunud aasta 5. oktoobril sõlmisid Kuressaare Soojus ja Swedbank laenulepingu, mille alusel annab pank linna soojusettevõttele 8,8 miljonit eurot laenu koostootmisjaama ehitamiseks,” selgitas Kallas. “Vastavalt laenulepingule peab aga pank andma loa ettevõttest dividendide väljamaksmiseks.”
Rein Kallas lisas, et jaanuari lõpus esitas Swedbank Kuressaare Soojuse juhatusele seoses dividendide kavandatava väljamaksmisega täiendavaid küsimusi.
Swdbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et kuna tegemist on panga ja kliendi konfidentsiaalse lepinguga, siis pank kahjuks mingit kommentaari anda ei saa.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov on Saarte Häälele varem öelnud: “Meie jaoks on oluline hoida linnaeelarves tulud ja kulud tasakaalus. Selle jaoks on vaja välja võtta omanikutulu, mida teeme raske südamega, aga paraku meil pääsu pole.”
Koovi sõnul on linn omanikutulu välja võtnud paaril viimasel aastal ja seda seetõttu, et need olid Kuressaare jaoks väga rasked aastad. 2011. aasta linnaeelarves oli omanikutulu 63 912 eurot ja täpselt sama summa ka 2010. aasta eelarves.
Tulumaksu peab väljamakstavatelt dividendidelt tasuma ettevõte. See tähendab aga, et kui tänavu tahab linnavalitsus Kuressaare Soojuselt saada 127 820 eurot omanikutulu, peab ettevõte sellelt summalt tasuma veel 33 978 eurot tulumaksu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)